Uncategorized
Comments 6

Tragicomèdia en un acte (breu entremès per a tres actors)

S’aixeca el teló

[interior d’un cotxe que acaba de fer una parada perfecta en un lloc x, 9.42 a.m. Tres actors, però dos de principals: una noia al volant i una (adjectiu a completar pel lector/espectador) examinadora asseguda darrera amb un bloc de notes]

DOLENTA DE LA PEL·LÍCULA: Ho has fet perfecte.

(la INEPTA o NOIA QUE ENCARA NO S’HA DUT PROUS PALS EN SA VIDA fa cara de felicitat, assenteix amb el cap, perquè sí, realment sap que ho ha fet perfecte i que Fernando Alonso no ho hagués fet millor)

D.d.l.P: però t’he de suspendre… (lleu somriure al recordar que el canvi de papers li comportarà una suculenta suma de bitllets de 50 euros guanyats amb la suor de la front de la protagonista)

NOIA: què?!!!????!!!!! (amb ulls plorosos, inici d’una crisi nerviosa, a punt d’escanyar la senyora de bon any situada a la seva esquena)

D.d.l.P: l’únic error que has comés és saltar-te un stop que estava pintat a la calçada, però no has creat cap situació de risc (mirada irònica)

NOIA: I no compta per a res que tot el que he fet ho hagi fet bé? (pregunta retòrica)

[la dolenta de la pel·lícula mira la noia amb pena, no li traurà la son la cara de pòker que se li ha quedat a l’eterna conductora de pràctiques. Marxa del cotxe amb un portasso, decidida a suspendre a alguna altra noia d’una altra autoescola i a aprovar aquells qui tunejaran el cotxe, es passaran pel forro les rotondes i els cediu el pas, i que grabaran en un cd tots els éxits de Camela i de El Barrio remixats en mp3 per a contribuir a la contaminació acústica de les grans ciutats d’aquell país on els punts es venen a 900 euros. A les tres, quan acabi el seu horari de funcionària, tornarà a casa, però algun dia, ens veurem a l’infern…]

Es baixa el teló
FI
(next part coming on october)


This entry was posted in: Uncategorized

by

1987, Valls (l'Alt Camp). Ara per ara a Barcelona. Potser va ser l'olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d'anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d'alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d'hora, em va agafar la dèria de ser periodista. Tinc 27 anys, sóc llicenciada en Periodisme i màster d'Estudis Avançats en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on.

6 Comments

  1. MUCHÍSIMAS GRACIAS!! a mí también me gusta el catalán, y sigo acordándome de aquel día en Gales en el que ciertas personas dijeron que la única lengua del Estado era el español. ¿Te acuerdas? :S

    M'agrada

  2. Siento lo de tu suspenso. Desde luego, los (adjetivo del lector) examinadores no perdonan ni media, parece que cobran comisión cada vez que ponen un suspenso; probablemente la realidad supere la ficción.De todas formas, te ha quedado muy artística la historia ;).Suerte en tu próximo examen.

    M'agrada

  3. Me acuerdo, me acuerdo Nébeda… Como yo digo siempre, la ignorancia es muy mala, y por desgracia, hay mucha gente que no ve más allá de sus narices y que se piensan que estan ellos solos y no existen más realidades. Pero yo creo que algun día no muy lejano se darán cuenta de este error garrafal…

    M'agrada

Ja que estàs aquí, deixa'm un comentari! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s