Uncategorized
Comments 2

Avui he pensat

…cosa que no ho faig sempre. Poques vegades et trobes davant d’escrits i reflexions que tenen la virtut de que t’hi embadaleixis, i intento aprendre’n.

Aquest matí, a la Contra de la Vanguardia (jo no sóc tant de Terribas -que també ho sóc-, sóc més de llegir la Contra mentre pujo l’Avinguda de Catalunya cap aquí, a la facultat) hi he trobat en el requadret groc, ambre o carbassa una reflexió que m’ha fet aturar davant la muralla i tornar-hi a donar un cop d’ull.

Fernández-Martorell investiga ahora la atropología del fútbol: ¿por qué ocupa tanto espacio en nuestras vidas? Porque sustituye a la patria. Desaparecida en Catalunya la peseta, el colegio nacional, la Guardia Civil, el servicio militar, la aduana y casi la frontera francesa, “la Liga se ha convertido en el último reducto constructor del referente de Estado español respecto al que se imaginan las demás identidades nacionales”. La Liga es el gran juego de la unidad en la diversidad y alberga nuestra épica. Esta épica, además, es el último reducto viril, donde los guerreros jugadores aún son nobles varones y cada club es depositario de las esencias de su territorio. La Liga es el último capítulo de España.

I jo que pensava que el futbol era una cortina de fum.

Anuncis
This entry was posted in: Uncategorized

by

1987, Valls (l'Alt Camp). Ara per ara a Barcelona. Potser va ser l'olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d'anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d'alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d'hora, em va agafar la dèria de ser periodista. Tinc 27 anys, sóc llicenciada en Periodisme i màster d'Estudis Avançats en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on.

2 Comments

Ja que estàs aquí, deixa'm un comentari! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s