05 maig: Pedra Foguera

– Pedra Foguera? I per què…?
– Perquè fan saltar espurnes.

A la darrera entrada, Pau de sa Punta Grossa hi feia una aportació: s’acaba de publicar un llibre amb el mateix títol que aquest bloc [que el vostre Internet Explorer us està mostrant d’aquella manera]. Així, doncs, Pedra Foguera, el llibre, recull les obres de vint-i-vuit punts de vista diferents, provinents d’arreu dels Països Catalans (12 d’ells de Ses Illes), amb una peculiaritat, fan de la poesia la seva veu per a dir la seva amb l’ímpetu de la joventut en aquesta antologia.

Pèl Capell és el nom d’aquest col·lectiu literari, i sense anar més lluny, a Tarragona hi trobem també el Papcat (el Pla d’Acció per a la Poesia) de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, que va començar amb molta empenta, però pel que sembla, estan deixant oblidada la seva acció poètica.

Però no és l’únic llibre que es diu així, Pedra Foguera. Molts venen a parar a aquest bloc buscant a Google el “resum de Pedra Foguera”, “Pedra Foguera El Rincón del Vago”, “Pedra Foguera treball de català” i per l’estil. És un llibre de Maria Carme Roca, i me l’hauré de llegir, igual que els poemes de l’altra Pedra Foguera. Des d’aquesta bitàcola homònima, només desitjar que l’antologia faci saltar espurnes i que aquesta primera pedra que tiren en el camp literari no sigui l’última 🙂

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s