23 maig: lliçó magistral

S’inverteix en el hardware, la tecnologia, no pas en el software, els periodistes. Es retalla personal i temps. Cal explicar-ho tot en un minut. Es dóna com a producte final allò que gairebé només és material en brut.

Petit fragment del discurs d’investidura de Rosa Maria Calaf com a doctora Honoris Causa de la URV

160 països en 38 anys dedicats al periodisme. No cal que ara expliqui jo ara la seva trajectòria professional, perquè sobren les paraules. Tan sols calen les imatges que tenim tots grabades a la retina, on hi predominen el rigor informatiu i un estil personal, marcat en últim terme per la seva cabellera vermella, tot plegat tenyit de la seva intenció d’«informar i crear una societat amb una opinió pública sana».

Una dada, si més no, inquietant: és la primera dona periodista en rebre el títol de doctora Honoris Causa a Catalunya.

2 Comments

  1. Gràcies per posar el vídeo on surt la Rosa Maria Calaf. Vaig veure la notícia que li donaven el títol de doctora Honoris Causa, però no aconseguia recordar alguna imatge seva fent de reportera.A mi també em sembla inquietant que hagi sigut la primera en rebre aquest títol. Perquè mira no en deuen faltar de candidates…

    M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s