Uncategorized
Comments 2

23 maig: lliçó magistral

S’inverteix en el hardware, la tecnologia, no pas en el software, els periodistes. Es retalla personal i temps. Cal explicar-ho tot en un minut. Es dóna com a producte final allò que gairebé només és material en brut.

Petit fragment del discurs d’investidura de Rosa Maria Calaf com a doctora Honoris Causa de la URV

160 països en 38 anys dedicats al periodisme. No cal que ara expliqui jo ara la seva trajectòria professional, perquè sobren les paraules. Tan sols calen les imatges que tenim tots grabades a la retina, on hi predominen el rigor informatiu i un estil personal, marcat en últim terme per la seva cabellera vermella, tot plegat tenyit de la seva intenció d’«informar i crear una societat amb una opinió pública sana».

Una dada, si més no, inquietant: és la primera dona periodista en rebre el títol de doctora Honoris Causa a Catalunya.

This entry was posted in: Uncategorized

by

1987, Valls (l'Alt Camp). Ara per ara a Barcelona. Potser va ser l'olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d'anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d'alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d'hora, em va agafar la dèria de ser periodista. Tinc 27 anys, sóc llicenciada en Periodisme i màster d'Estudis Avançats en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on.

2 Comments

  1. Gràcies per posar el vídeo on surt la Rosa Maria Calaf. Vaig veure la notícia que li donaven el títol de doctora Honoris Causa, però no aconseguia recordar alguna imatge seva fent de reportera.A mi també em sembla inquietant que hagi sigut la primera en rebre aquest títol. Perquè mira no en deuen faltar de candidates…

    M'agrada

Ja que estàs aquí, deixa'm un comentari! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s