09 juny: pro ana, pro mia i tips per a ser una princesa de porcellana

Tu que acabes d’arribar a través del ohtotpoderós Google, on has escrit Ana o Mia.
Ja que estàs aquí, vull que em llegeixis.

Jo sé que a tu t’agrada la roba, ets presumida, i sobretot, ets molt perfeccionista. Massa i tot, i saps que aquesta que et penses que és la teva major virtut és el teu defecte més devastador. No sortiries de casa sense estar perfecta, sense que el serrell no s’obri i quedi al lloc, però no et veus bé. No ets perfecta físicament, creus que et sobra una mica de panxeta o fins i tot que tens els malucs més amples del que voldries. El voler ser perfecta et menja per dins i fa que no mengis, i que hagis arribat aquí.

I és que anar al Bershka o al Pimkie et fa mal. M’equivoco? No pas. A mi també em fa mal. Tinc la talla 40 del Bershka, la 38 del Mango i la 30 dels Levi’s (faig un 1,70 m), i és una talla totalment normal. El que no és normal és aquesta disbauxa de talles entre un lloc i l’altre. Però, per desgràcia, per a aquestes botigues el normal és la 32, la 34 i la 36. Segur que t’has aturat més d’una vegada a pensar: i on són les talles 40 i 42? Princeseta de porcellana, aquestes talles són les que desapareixen en un tres i no-res, les que tenen les noies amb corbes, que no estan malaltisses i les que agraden. Però t’has d’agradar tu mateixa, aquesta és la clau.

Jo mateixa he mesurat dos pantalons de casa, uns meus (Only talla 40) i uns d’una voluntària pre-adolescent (Bershka talla 32). Els resultats:
– Diàmetre pantalons talla 32: 68 cm (atenció, no van a la cintura, sinó més avall entre cintura i malucs)
– Diàmetre pantalons talla 40: 89 cm
L’únic tallatge que he trobat per internet és el de la Venca Catálogo, i més o menys, podem veure com uns 68 cm més avall de la cintura (entre el contorn de la cintura i el de malucs) és una talla que aproximadament equivaldria a la d’una nena sense desenvolupar de 12 anys (60 cm de contorn de cintura i 84 cm de contorn de cadera). És alarmant.

No és suficient motiu per adonar-te’n que els qui van a contracorrent són els fabricants de roba? Tu estàs bé, treu-t’ho del cap, oblida a l’ana i a la mia, oblida’t de ser una princeseta de porcellana, oblida’t de vomitar. I si necessites que algú t’escolti, la teva mare, la teva germana gran, els teus professors et poden ajudar. Però més que ells, tu ets la qui t’has d’ajudar.
Això ve d’una iniciativa que l’Aniol va seguir al seu bloc, i que ve promoguda per Teoriza.com: ¡Posiciona Contra La Anorexia!: Campaña contra la anorexia y su fomento en Internet :: para princesitas de porcelana pro ana pro mia o como vomitar

Crec que és una causa important.

5 Comments

 1. Ara prepara’t per l’allau de trackbacks i pingbacks. Que sembla que la campanya va fent-se gran…No m’he mesurat mai, només m’he pesat quan algú m’ho ha dit… Sobretot el metge, al veure’m sempre tant prim (serà cosa de l’hipotiroïdisme també?). Alguns ho desitgen d’altres ens ho trobem.El món és injust, costa molt trobar pantalons llargs de la 32 per noi (la que gasto jo) perquè simplement és una talla que l’acostumen a tenir els menors d’edat…I per quan un major assortiment de botes per nois i sense cordons?Sort de l’estilista (ma padrina), que si no… Ja em veig arrossegant pantalons esparracats durant anys.

  M'agrada

 2. Del Bershka puc arribar a fer una 36, una 38 o una 40! Fa dos dies vaig anar a comprar-me uns pantalons i vaig pensar que m’havia engreixat al no càbrem la talla 38 (que fa anys que utilitzo). Encara em vaig sorprendre més quan vaig veure que em cabia una 36 d’un model diferent de pantalons!!!! I el pitjor és que només et deixen portar 4 peces de roba… però si per cada pantalo he de portar 3 talles diferents! :'(A veure si hi ha sort amb el “projecte” No Ana Y Mia! 🙂

  M'agrada

 3. aniol, és clar, hi ha qui necessita aquestes talles, ho sé, però en el cas de les noies no un 75% de les que van a comprar, que és la quantitat de talles 32 i 34 que hi ha últimament… El món és bastant injust, en tot :)En això de les botes per a nois i sense cordons, doncs jo ja no ho sé, hahahahaap.d. què és un pingback i un trackback? :Smenxu, és veritat! reclamem el poder-nos portar 3 talles de cadascun dels pantalons!!! A mi també em passa, que a vegades una 40 no em va, la 42 em va enorme, i d’un altre model la 38 em quedava perfecte…Jo crec que és depèn si fan la roba a la Xina, a l’Índia o al Bangladesh, cadascú té les seves talles 😉

  M'agrada

 4. Ho feu tot tan facil, tan superficial… Creieu que tot es vanitat, que tot es influencia de la moda, de les talles i d’internet.No vindré a defensar les pagines pro-TCA perque no comparteixo la seva “filosofia”, pero si a dir que siusplau si no heu patit un Transtorn Alimentari mireu de tractarnos amb el respecte ens mereixem y no ens fiqueu a totes al mateix sac. Darrera de cada historia hi poden mil coses, depressió severa, abusos sexuals y/o físics, drames familiars, Transtorns de personalitat de diversa mena etc.

  M'agrada

 5. Molt maco l’article. Jo ja he optat per no anar a comprara a aquestes botigues (en part també perque la roba en general la trobo horrible), i he arribat a fer-me uns pantalons jo mateixa. Això si que és satisfactori!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s