09 novembre: Semàfor amb faldilla

Molt abans que coneguéssim la blocaire Bibiana Aído, que el Ministerio de Igualdad s’establís a la madrilenya calle Alcalá i que la Estació d’Atocha es tenyís de rosa amb exposicions de la institució a la qual ens referíem, però no abans que la Moncloa s’adaptés a la Vogue, la insigne ciutat de Fuenlabrada -d’on sóc veïna temporalment- ja es preocupava de manera pionera per la Igualtat. Com? Essent el primer municipi de l’Estat espanyol a vestir les icones del semàfor amb faldilla, d’aquelles pudoroses, que arriben fins als genolls i que mereixen l’aprovat de les nostres àvies. I si filem més prim (i ens fixem bastant en les fotografies preses no a Chinatown ni res per l’estil, sinó al carrer França, davant del temple del consumisme en temps de crisi, el Mercadona) el ninotet en versió femenina va pentinat amb tall mitja cabellera, que no discutirem si és afavoridor o no.

D’acord. Sí, és important la igualtat. S’ha lluitat per ella, s’ha mort per ella, i ho hem d’agrair d’allò més. Però va ser al segle passat. Ara, el masclisme ranci i el feminisme també ranci no hauríen de tenir cabuda a la nostra societat. És importantíssima aquesta cota d’igualtat d’avui en dia, i no dic pas que sigui una bestiesa vetllar-ne institucionalment, tot i que crec que, a hores d’ara, cadascun de nosaltres ho hauria de tenir interioritzat. Potser aleshores no farien falta ni els Ministeris d’Igualtat, ni los miembros i las miembras (sic), ni els semàfors amb faldilla i tall de mitja cabellera, que em semblen terriblement exagerats.

16 Comments

 1. Estic d’acord amb tu en què això dels emàfors amb faldilla és una mcia exagerat, però fet i fet, és una mostra de masclisme social al que estem tan acostumats que ni ens el plantejem. Hi ha moltes coses d’aquest tipus, que es podrien canviar, com ara l’ordre en què posem els noms a les bústies de casa (Sr. Pepito – Sra. Maria), en què sempre trobem l’home al davant.Ara bé, això farà que la nostra societat sigue més igualitària i justa per les dones? Ho dubto. No dic que no es canvie, però crec que primer ens hauríem d’ocupar d’altres assumptes més importants, i deixar per després detalls com aquests.

  M'agrada

 2. No sabia que n’hi havia enlloc de semàfors amb faldilla ! Passem d’una societat extremadament masclista a tocs feministes d’aquesta índole que no crec que condueixin enlloc ni que serveixin per a res. N’hi moltes d’altres de mancançes que s’haurien de resoldre abans. Curiós si més no.

  M'agrada

 3. m.z., sí, estem molt acostumats a tot plegat, que al cap i a la fi, són petites bestieses que en fan una de més gran. Et dono la raó: ni farien de la societat més justa i igualitària, i ens hauríem d’ocupar d’altres qüestions més importants.assumpta, bastant curiós ho és! A Vigo també hi ha semàfors amb faldilla, i avui m’han explicar que aquí, a Fuenlabrada, també hi ha el típic senyal blau de vianant passant per un pas zebra amb el ninotet vestit amb faldilla! El que li deia a la m.z., i tu també dius, s’han de resoldre altres mancances abans. aniol, es veu pixelat però no per mala resolució de la imatge (jo l’he feta una mica més gran, però des del meu monitor es veu bé), sinó perquè el semàfor està format per leds lluminosos d’aquests que fan pampallugues. També podria ser que el monitor del PC fos un desastre, no ho descarto! 🙂

  M'agrada

 4. Aquestes mesures del Ministeri d’Igualtat són propies de persones amb coeficient intelectual inferior a cero. Amb els problemes que hi ha i aquestes ties gastant amb tonteries.

  M'agrada

 5. Jajaja, semáforos con faldilla… semáforos y semáforas como diría Bibiana Aído. Y el templo del consumismo en tiempos de crisis… qué mitico el mercadona! Marca Hacendado forever!!!! Bueno bueno, por lo que veo este es el único comentario en castellano que tienes, qué honor! Venga INDIVIDUA,un saludo de tu compañero de clase, siiii, el de los escombros!:)

  M'agrada

 6. Ja no me’n recordava que existien!! jajajaja és ben curiós. Estic convençut que això de la igualtat (com els països catalans) no és un problema de nom, sinó de concepte.Salut 😉

  M'agrada

 7. @wostin tens raó, és una qüestió de concepte. Tot i que jo no deixo de pensar amb que aquest ministeri vol intentar fer servir estratègies publicitàries, o sigui, sempre es veu de manera que queda a la consciència.Com sempre Esther els teus articles milloren dia a dia 😉

  M'agrada

 8. Vetlla l’espai de mi que et configura i així sabràs que mai no s’interposa entre tu i jo cap llei de melangia. No et recordo enyorós: t’estimo en una dimensió de mi que no sabia potser perquè el teu cos me l’ocultava. Ara m’atardo amb tu sense tenir-te pels blaus i verds lentíssims de la tarda i pels ocres tendríssims del poema. fà cinc anys que ens va deixar, fins sempre Miquel

  M'agrada

 9. noctas, el mateix que vaig pensar jo quan vaig veure els semàfors per primera vegada de passada, quan anava en autobus. Els diners que s’hi hauran gastat…anònim, hahahahhahaa, semáforos y semáforas!! hahahahaha si no tuviera título ya el post, le ponía eso ;)P.D. escombros y escombras, también! XDDDDDwostin, de coses curioses per aquí, fins i tot a sota de les pedres. Si encara hi és aquesta tarda el que vull que vegeu, el pròxim post promet, hehehehe…Sí, tot és problema de concepte i de com s’entenen les coses, en això tens raó :)quim, em faràs posar vermella!!!! merci! ;)té la mà maria, sempre me’n recordaré del dia que va traspassar Miquel Martí i Pol. Aquell mateix matí, a classe de literatura catalana ens preguntava la professora sobre poetes en català que siguessin vius. Al dia següent, tots ens vam assabentar que ja era mort. Una casualitat ben trista, però sempre ens quedarà la seva poesia.

  M'agrada

 10. Ei! Veig que posteges molt més que jo, i mira que ho tens més difícil!!Tota la raó del món. El ministeri de igualtat és una contradicció en la pressumpta normalització que es cerca. Més consciència social i menys picar l’ullet a col·lectius segons convingui.Serà que soc garrepa, però és que m’estalviaria els diners dels ninotets dels semàfors i posaria llums verdes i prou. A vegades sembla que importi més la guarnició que no la funció.

  M'agrada

 11. Comparteixo el que dius. Sovint algunes persones poden conformar-se amb minúcies com aquesta, tot pensant que és el final del camí. I a més, en moltes ocasions suposa una pèrdua de temps per fites més valuoses.

  M'agrada

 12. estrella de mar, jajaja, me alegro de que ya hayas cogido impulso! =)efrem, si t’ha fet riure el semàfor ja és una gran cosa! em dono per satisfeta! Jo també vaig riure una estona :Dbobbin, jo també trobo que aquest Ministeri és una contradicció en si mateix. Però són aquestes minories-majoritàries (com la “minoria” de les dones) que juntes fan guanyar eleccions, com les d’Obama. En això de ser garrepa, en aquest cas em surt la nostra suposada vena catalana. enric, i tant que es perd temps per a emprar en d’altres coses amb més valor…eavesdropper, de llegenda urbana res de res! són de veritat i n’hi ha una mitja dotzena a fuenlabrada!Gràcies a tots per passar-vos per aquí, de veritat!!!!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s