25 novembre: Nadal rata

A la voreta d’aquesta imatge, a la vostra esquerra, un indescriptible arbre de Nadal català de l’Ikea de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i a la part superior dreta, podeu guaitar la més o menys encertada decoració nadalenca que combina el savoir faire suec i madrileny de l’Ikea d’Alcorcón (Comunitat de Madrid).

Ambdues fotos s’han pres aquest cap de setmana, però va ser ahir quan el nostrat president Montilla va fer unes declaracions que pressagien el Nadal Rata d’enguany a les llars catalanes, i que la multinacional sueca ha volgut representar metafòricament. La Vanguardia ho titula avui així: “Montilla avisa que Espanya no té futur si deixa Catalunya a l’estacada”. Quan l’empresa privada i el govern coincideixen en dir les coses tan clares, per alguna cosa deu ser. Ai, que patirem amb el finançament.

P.S. La foto de l’Hospitalet és cedida. L’altra imatge és de la meva pròpia collita.

18 Comments

 1. Els catalans sempre som els més perjudicats, no sé perquè… Molt encertada la metàfora i molt curiós i original l’arbre de l’Ikea català, la crisi fins i tot arriba als arbres de Nadal. M’encanta el teu blog. Un petó

  M'agrada

 2. jajaj ¡Que metáfora tan buena! Oye, me ha encantao la decoración rata… Yo decoro mi árbol todos los años con cosas que han pasado durante el mismo: el año del Prestige puse barquitos negros con hilillos, el año del islote Perejil, lo adorné con ramitas de tan apreciada planta… Este año lo llenaré de sillitas con la bandera francesa en honor a la tan preciada Sarcosilla…Un petó Esther, ja saps que m’agrada moltissim com escrius, ets una crack 😉

  M'agrada

 3. Hola Esther ! Osti, que lleig i de quin mal gust (tots 2) l’arbre de l’Ikea d’Hospitalet. No obstant, deixa molt clar per on aniran els trets aquest any amb el tema economia nadalenca. I lamentablement en el tema del finançament, segur que res de res. Són tots iguals “de la colla pessigolla”, perquè de polítics amb idees clares, amb “allò” que cal tenir, amb empenta, amb carisma, dígali com vulguis … cap ni un. A tots els omplen ara d’orxata, i encara gràcies ! Un petó guapa !

  M'agrada

 4. Molt original aquesta decoració! jajaja sobretot que l’humor no falti…En fi, no tinc gaire confiança en la força que pugui tenir Montilla (li han pres el número) ni tampoc en el finançament que acordin a Madrid. Aquesta crisi financera serveix en safata tots els arguments que els poguessin faltar per justificar un acord pèssim per Catalunya.Que no pari la crònica! Salut! 😉

  M'agrada

 5. Això del finançament fa molt mala espina la veritat… m’hi jugo el que vulguis a que ens dónen un duro i a partir d’aquí que fem el que vulguem…I sí, un duro, per a que no ens el puguem gastar. xDDDQuè tal per terres madrilenyes? Molt d morbo amb la Espe i el Galla? 😛

  M'agrada

 6. D’entrada m’ha fet com angúnia això de l’arbre ple de rates però haig de dir que la metàfora és molt bona.Què posarem en lloc dels torrons a la taula?

  M'agrada

 7. Aaagh, quin fàstic, les rates. I quina contraposició misèria-opulència que es denota en les dues fotos!! Em dona una mica de coratge aquesta situació, sincerament. Aquesta resignació a no prendre accions i a acceptar els pocs crostons que ens permeten la crisi i la “nación” que hi ha és una manca d’amor propi digna de un país en decadència. Pintan bastos.No et desitjaré bon nadal ;), ja que estem en crisis, estalviaré felicitacions i les donaré als seus dies, a diferencia de les ciutats, que omplen de parafernàlia els carrers a finals de octubre. Cada cosa al seu temps.

  M'agrada

 8. A veure com evoluciona això del finançament…M’ha fet molta gràcia les ratetes xDDDD Ma mare es va compara fa un anyet o així un pelux d’un ratolí a l’Ikea (si, ma mare compra peluxos, i què ¬¬ xDDD), no sé si deuen ser els mateixos. Trobo que no fan pas angúnia, més aviat fan gràcia 🙂

  M'agrada

 9. Òsties! Que bo l’arbre…!!! xD! Jo ja no em sorprendré quan els polítics es tornin a cagar a les calces amb espanya, en el fons els catalans tenim ànima d’esclaus… Espero que aviat reaprenguem el valor de voler ser!

  M'agrada

 10. Fa temps que segueixo tal bloc i és avui que et faré el meu primer comentari.El Sr. Montilla no pot parlar d’austeritat, per l’any 2009 es puja el sou fins als 170.000 euros anuals, l’any 2005 La Caixa li va perdonar al PSC (dirigit per ell) 6’57 milions d’euros, entre d’altres…Nadals rates sí, però per alguns no ho crec. Josep Miquel Llop

  M'agrada

 11. Jo que em van força més les tradicions catalanes prefereixo adornar la meva llar amb el Tió i un elaborat pessebre. Potser que nodreixi el pessebre de rates…Parlant de Montilla, l’inefable ha animat a consumir i jo em pregunto: d’on hem de treure els diners si la pressió fiscal en aquest país és asfixiant?Un petó Esther i gràcies per felicitar-me!

  M'agrada

 12. Anònim, doncs no ho sé per quins set sous ho som. Molt, molt curiós l’arbre de l’Ikea català. I merci pel que dius! :)Eavesdropper, ¡buen/a decorador/a estás hech@! hahaha, la sarcosilla… Ya nos harás saber qué tal te ha quedado ;)Assumpta, coincideixo amb tu. La gran majoria de polítics són de “la colla pessigolla” i molt poc líders. Estarem atents a això del finançament i a veure com va el Nadal! :)Aniol, fiar-se’n poc del president: vet aquí un exemple de què és un “català perplex”.Òscar, hahaha, totalment d’acord, d’això se’n diu gràcia sueca! :DWostin, ja ho diuen, ja, “al mal temps, bona cara”. La crisi financera per a Espanya, una excusa de mal pagador per a Catalunya, i mai més ben dit :)Laia, un duro potser no, de moment promeses és el que tenim… Però que el finançament que finalment es pacti sigui el de l’Estatut, tal com estan les coses ho veig poc probable.P.S. Quan vaig arribar a Madrid, tothom parlava sobre els hospitals, Gallardón i Espe. Després els van oblidar i van començar a parlar d’Obama, i ara doncs només Gallardón i els llums de Nadal. Tot correcte per aquí! :)Mai, t’he de reconèixer que a mi també me n’han fet, d’angúnia. Espero que només hi hagin rates de peluix a sota d’algun arbre, i a totes les nostres taules molts torrons i neules! Gràcies per passar-te per aquí!!! :DBobbin, doncs no s’han d’acceptar els crostonets! i sí, sí, de moment a estalviar felicitacions!! XDP.S. Tampoc és que l’Ikea d’Alcorcón sigui molt opolent, hahaM.Z., caldrà esperar, sí senyora. La teva mare té una rateta d’aquestes? Són ben mones (però no penjades de l’arbre de Nadal, eh!) :)Efrem, què contundent que ets amb això dels catalans i l’ànima d’esclaus! Jo no ho vull veure així!Noctas, ja he llegit el teu post d’avui, déu n’hi do! Veig que el finançament i els pressupostos a tots ens toquen el crostó.Josep Miquel, és clar, que per a tothom no serà un Nadal Rata. Qui sap, potser als pocs que no passin el Nadal rata els reis els porten carbó. Gràcies per comentar.Cesc, hahaha, millor que no hi posis rates al pessebre! No s’ho mereix ni el pobre caganer XD Poc entenc jo de pressió fiscal, per no dir gens, però s’ho hauran de fer d’alguna manera.

  M'agrada

 13. Pensé que te referías a que estas navidades seríamos más pobres que las ratas,caramba con el arbolito.Las navidades cada año aparecen antes.No estoy al tanto del ambiente político catalán,me dió la impresión de que Montilla era como la sucursal de Zapatero,pero me falta información.Aquí por las islas (Balears) tot és un desastre ,al PP le salen los corruptos como ratas en un barco,la izquierda que gobierna de cinco o seis partidos se ha quedado medio coja con otro corrupto del partido de Munar,ya ves ,la derecha que parecía tan fuerte y unida se parte por todos los corruptos,el señor Matas emigró a las USA,la señora Munar también dejó su partido (Unió Mallorquina)y ahora también se lava las manos y las izquierdas unidas con alfileres tienen que aceptar el voto de un encausado para que los presupuestos sigan adelante,aparte de todo eso,cada día llueve chuzos de punta.Pásalo bien en la capital del “reino”,mi hija y yo nos reímos un montón viendo el semáforo de las faldillas y las venganzas del acreedor poniendo todos los datos en la farola.Un beso,preciosa

  M'agrada

 14. Tere, en cierta manera, si nos lo gastamos todo estas navidades también acabaremos más pobres como ratas ;)La situación en Baleares parece complicada, almenos yo cuando creo que ya estoy al corriente de cómo os va, resulta que el panorama ha cambiado radicalmente. ¡Muchísimas gracias por leerme! Un beso para ti y para tu hija 😀

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s