El canvi ha arribat a whitehouse.gov


Change has come to whitehouse.gov, això és el que s’ha demostrat a les 12.00h, hora local a Washington D.C, a les 18.00h a casa nostra. Tot just arribar al migdia als Estats Units, canviava radicalment el web de la Casa Blanca, de l’administració Bush a l’administració Obama.

I tot just sonava la melodia de Williams, l’Obama’s theme, composta per l’ocasió, i els servidors de Youtube anaven treient fum per tenir-ho tot penjat en qüestió de minuts i fer el negoci del segle. Però, tot just Obama anava repassant mentalment amb quina tessitura diria: “Començant des d’avui, hem d’aixecar-nos del terra, esbandir-nos la pols i començar de nou el treball de reconstruir els EEUU“. I per si ho trobeu poca cosa, tot just llavors milers de centenars de persones es congregaven al carrer de la capital federal. Encara més: tot just en aquell moment, centenars de milions de televidents arreu del món es congregaven davant el seu televisor i eren també testimonis d’aquesta gran festa de la democràcia. Tot just fa una hora escassa.

No em digueu que no us heu quedat esmaperduts al sofà mentre assimilàveu tanta revolució junta. God bless America i el seu (i el nostre) change tecnològic i de mentalitat global que ha traspassat barreres. We have chosen hope.

Primera captura: del flickr de /hillary_h. Proveu de buscar el website de Bush en algun lloc remot d’Internet, fins i tot feu l’intent amb la “còpia en memòria” de Google. Ni rastre.
*****
– Una visió del 20-G directament exportada dels Estats Units: Day One, a la Llumenera de Nova York
– I una sobre com s’ha vist des de Catalunya, de la mà de
saul.cat: President global que fusiona TV amb internet

13 Comments

 1. Quest Obama, com es pot ser tant peliculero! Potser li cal fer això, presentar-se com la font de les esperances del món i actuar en conseqüència.Diguem “tontet”, o “especial” per comparar magnituds tant grans, però en certa manera, em recorda BarackObama2009 a JoanLaporta2003. Els dos, esperances en les que es creu cégament per a millorar una situació insostenible. (tot a la seva deguda escala). Ara el senyoret Obama, al igual que li ha passat a l’altre, s’enfronta a la meteorització de les seves decisions, de no agradar a tothom, d’haver d’arriscar-se per a tirar endavant i probablement equivorcar-se, de crear-se enemics públics i de pitjors a la ombra. Veurem com se’n surt, i si com predica, hi haurà canvi.Però com a brindis al sol, et diré una cosa: A mi em van dir, que la revolució mai seria televisada.

  M'agrada

 2. Òscar, sobre el tema polític i el suposat canvi social sóc més escèptica. Obama en el seu discurs d’investidura només va pronunciar una vegada la paraula “change”. Això mateix, espero que no es quedi sols en esperat, ha començat bé amb la qüestió de Guantànamo i de moment amb aquest “canvi tecnològic” en la forma de comunicar-se amb la resta de mortals.Illa dels monstres, global, global, sí. Tot i que em va sorprendre que hi haguéssin més televidents mirant l’inaguration de Ronald Reagan el 1981 que no pas la del flamant i nou Mr President del 2009.Everybobbin’s talking (XD), peliculero sí, que s’ha presentat com el Messies (i tothom l’estava esperant, vaja!). BarackObama2009 i JoanLaporta2003? Al loro! Doncs potser no vas mal encaminat, tot i que no vull pensar que d’aquí un parell d’anys estiguem debatint entre tots si cal donar-li una segona oportunitat a Obama o no. Temps al temps.I me l’apunto aquesta de que la revolució mai serà televisada :)Aniol, home, és el que tocava. S’ha parlat molt que Obama és aquest “dream” amb què somniava Martin Luther King. Bé, jo crec que volem pensar que és aquest dream, però “los sueños, sueños son”.Noctas, god bless Amèrica i, al mateix temps, tan de bo déu t’escolti a tu XD Quim, cert… temps al temps per veure que realment no és tan sols una capa de xapa i pintura al web institucional de la Casa Blanca.Jesús, merciii!! 😉

  M'agrada

 3. Esther: Quant t’he llegit el comentari que has deixat a La Llumenera m’ha sorprès agradablement que fossis de Valls. (¿De quina colla ets? Jo de la Vella.) L’he pogut llegir poc, encara, però Pedra foguera (¡quin nom més encertat!) em sembla un molt bon bloc. T’aniré llegint, si et sembla bé. Una abraçada des de la Masó.

  M'agrada

 4. Marcel, sí sóc de Valls i aquest curs fora de casa, a Madrid, trobo a faltar molt la ciutat! Acostumo a anar-hi a les diades, he vist algun assaig, i tinc amics tant de la Joves com de la Vella, i sempre les defenso quan algú em diu que els de Vilafranca ens passen per davant, però si m’hagués de decantar per alguna colla, doncs no sabria per quina… (que crec que aquest any les colles vallenques han estat molt igualades!). Moltes gràcies per passar-te per aquí i una abraçada també cap a la Masó! :DAnònim, és clar, el canvi de l’administració Bush a la d’Obama és abismal, i els “changes” sempre s’agraeixen. Tot i així, deixant de banda la seva trajectòria -amb ennueg de galeta salada i d’armes de destrucció massiva- i les seves accions polítiques mentre Bush ha estat a la Casa Blanca, vuit anys al poder desgasten moltíssim. I l’Opinió Pública se’n ressenteix, no podia ser d’una altra manera. Benvingut/da siguis també! :)Assumpta, creuem els dits per a que no sigui un miratge. De moment, Obama està fent els deures. Però és clar, porta quatre dies. Li queden 96 dies més de gràcia…

  M'agrada

 5. Sembla que tot el món occidental s’hagi volgut sumar a aquest sentiment. Esperem que la cosa realment vagi avant, la cosa depèn del que fem. Al nostre país li fa falta regeneració i molta força. I quan dic al nostre país, em refereixo a nosaltres, a cadascú.Salutacions!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s