"Cu-cu!" va bramar Berlusconi

Sobre la taula una anècdota sucosa, que necessita d’una reflexió amb sang freda:

[La Vanguardia, Diplomacia o pasotismo vanidoso (edició impresa), 5 d’abril de 2009]

“Berlusconi se quedó atrás. Estaba hablando por teléfono. Merkel lo esperó durante unos minutos, desconcertada. […] Merkel no entendía nada y debió de pensar que su colega volvía a las andadas. Sin ir más lejos, el pasado otoño, durante una cumbre bilateral en Trieste se encondió tras una columna para darle un susto

I les cròniques relaten que Berlusconi va bramar un colpidor “CU-CU!” a la primera ministra alemanya. Però més atordidors i clarividents, a la vegada, són aquests detalls anti-protocolaris en una cimera bilateral o en el 60è aniversari de la OTAN, que confonen a l’opinió pública i de sobte la ciutadania pot veure d’on venen i on van els seus problemes mundials, globals i colossals. Conclouen: tot és culpa dels polítics.

Però il Cavalieri està fet d’una altra pasta política, ja m’enteneu, i els italians (i italianes) no ho perceben com un problema, sinó que ho troben simpàtic, i la simpatia es tradueix en vots. Tot i que Berlusconi no és tan diferent als altres de la raça política, la foto amb místeeeer Obama(sic) que no falti. Com tots.

17 Comments

 1. El Berlusconi és un impresentable. Que algú així pugui ser president d’Italia no deixa molt bé als italians. Jo he conegut uns quants italians últimament i tots me n’han parlat fatal, però pel que es veu la majoria no ho veuen així. Potser l’oposició italiana tampoc ha estat massa a l’alçada. De fet van haver de plegar i convocar eleccions perquè la cosa no funcionava massa.

  M'agrada

 2. Jo crec que el millor Berlusconi és el que es veu fora de Italia. Si que és veritat que la seva imatge dona una impressió total de banalització, però és que després d’aquestes reunions sembla que no decideixin altra cosa que a quin pou sense retorn llençaràn els diners. Ni una ni altra cosa canvien el món.Pot ser cert cinisme el que ens mostra il Cavaliere? Quina és millor imatge, la del que es pren a broma una cimera, o la del que suplica per ser-hi?

  M'agrada

 3. Què bo el vídeo. XD És la reina britànica la que exclama?Estic amb el bobbin. Total, ja hem vist com no saben arreglar-ho, doncs perquè no riure’s amb l’humor fàcil.

  M'agrada

 4. Com diu un Català, un dels problemes és que l’oposició de Berllusconi, l’esquerra italiana, està completament desestructurada i no té cap força. Com han de fer alguna cosa amb totes les guerres internes que tenen? I mentrestant, el país en mans d’aquest mafiós, que si no fos per una llei que ell mateix va promoure per donar immunitat al president, estaria a la presó.

  M'agrada

 5. No puc veure Berluconi per la seva xuleria però sobretot per les mesures feixistes que està imposant a Itàlia i que vol imposar també a Europa. Considerar la immigració irregular coma delicte és el que més m’eindigna d’ell…saludus campiona!!!

  M'agrada

 6. Jo trobo molt forta la situació que es viu a Itàlia. No entenc com una persona com Berlusconi pot aconseguir tant de poder. És que és un mafios! No ho podem oblidar. I els italians encara el voten, però això suposo que és degut a que Berlusconi ja se n’encarrega de comprar els vots de la gent. A més, hem de tenir en compte que té el control sobre els mitjans de comunicació. És impressionant! Si com diu la Myriam ha promogut una llei que li dóna immunitat!!! Sense paraules…

  M'agrada

 7. Només diré que no se en kin país la gent està contenta dels polítics, algun hi deu haver, però és que sembla que la crisi econòmica arriba a tot arreu… que el món s’està enfonsant! haurem de crear una societat alternativa, la societat blocaire jeje, ja tinc la solució, ara, per on comencem??

  M'agrada

 8. És un crack, un pallasso com en Losantos però amb molt més de poder. És la vergonya de molts italians, un amic meu italià n’està tan avergonyit que l’odïa amb totes les seves forces. Però és la dreta desacomplexada i panxacontenta que tots coneixem al PP, l’única diferència és que ell ja ha guanyat la partida i en comptes d’avergonyir-se’n i amagar-ho, ho llueix com una medalla. Els catalans, però, no ens podem permetre això, de fet estem a les antípodes que això pugui passar: Montillaa..!!!

  M'agrada

 9. Català a Irlanda, aquest últim sí que és un acte que el fa als nostres ulls impresentable, el donar l’esquena a l’Angela Merkel. També he conversat amb Erasmus italians i gent que ha estat a Itàlia d’Erasmus, i a mi em dóna la impressió que ningú té una teoria concreta sobre el perquè de les seves majories absolutes. Jo em quedo amb la versió de que als italians senten empatia perquè Berlusconi venia de classe humil i es va fer a ell mateix. I el que dius tu sobre l’oposició italiana, que potser no fan bé els deures. O potser que els italians no estan al corrent de les accions de l’oposició (els mitjans de comunicació són el quart poder, i el primer ministre té dos poders a Itàlia).Doommaster, no, no tenen remei… :)Òscar, sí? Així que li agrada cantar? Espero que no sigui en cap acte de campanya de les europees ni res que estigui molt a prop en el temps, que primer ens haurem de conscienciar, heheheBobbin, dosi de cinisme? sí!!! que és el que ven de Berlusconi… el seu “humor italià” sembla ser que dóna resultats, i que el troben simpàtic i se’ls fica a tots a la butxaca. Si li han donat tres oportunitats com a primer ministre, dic jo que a nivell intern no deu de portar tan malament el tema.Molt bo això de quina és millor imatge, la del que es pren a broma una cimera, o la del que suplica per ser-hi? Crec que és molt millor la de l’homenot amb qui tothom vol sortir a la foto 😉 Aniol, sí, és la reina, la mateixa que es va escandalitzar quan la Michelle Obama -qui va regalar una guitarra a la Carla Sarkozy-Bruni en senyal d’amistat- li va passar el braç per l’esquena també en senyal d’amistat. Jo vull pensar que sí saben (en el fons) com arreglar-ho. Ho vull pensar però sé que no és així. Òscar, si aquesta banda tots sols (sense assessors, sense coixins de seguretat i sense res) haguessin de tirar el món endavant…! Dels pitjors en tinc els meus dubtes, però dels desvergonyits (més que res pels seus gags polítics) sí.M.Z., cert, la llei aquesta la va fer a la seva mida. Jo, més que desestructurada l’oposició -que poc se’n parla, per cert-, crec que és més un problema de comunicació. De fet, si no m’equivoco, en alguna època no gaire llunyana, tots els mitjans de TV pertanyien a aquest senyor. D’acord amb tu que no tenen força per fer-hi front.Noctas, però sort en tenim que no està gaire interessat en implicar-se en Europa, tal com demostra el passotisme telefònic seu! No estava al corrent d’aquesta nova llei seva, sempre s’aprèn alguna cosa! Saludus, crack! :)Noelia, s’ha fet a ell mateix i ha anat aconseguint tot el poder per a ell sol (futbol, mitjans, govern… tot el que el ciutadà demana i opina sobre allò!). El problema és que no dóna opció a l’oposició. Hauríem de comptar amb l’opinió d’algun italià que el defensi i que ens tregui de dubtes, heheLaia, tens tota la raó! 😀 Cap país està content amb els seus polítics, igual que mai no plou a gust de tothom. Jo crec que la societat blocaire pot donar molt de sí (el bloc és una plataforma meravellosa, amb autoedició!). Alguna cosa global (a nivell món) seria genial, i potser no està tan lluny! Jo, per mi, començava ara mateix, hahahahahaa, però no ha de ser tan fàcil…

  M'agrada

 10. Efrem, m’agrada això que dius que és desacomplexat i panxacontent! 🙂 Fa una estona buscava un adjectiu que el descrigués, i aquests ho fan a la perfecció!!! Els catalans, que vivim a la Catalunya optimista, tenim més o menys la rèplica panxacontenta al Polònia, nogensmenys és una ficció de televisió, però ficció fins a cert punt, perquè la realitat de vegades la supera!

  M'agrada

 11. Aquest Berlusconi té molta mala baba i s’ho hauria de fer mirar, sobretot pels cometaris que ha fet recentment de la pobre gent que ha patit els terratrèmols. Quin pocavergonya…

  M'agrada

 12. Em treu de pollaguera!!!Però veig que no tothom a Itàlia hi està en contra (només cal veure els resultats) i aquests dies després de la seva última “perla”, la gent li segueix rient les “gràcies”. Tot plegat… per plorar.:(

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s