Madrid viu Sant Jordi (part I)

Present ara mateix en algun indret de la geografia catalana en companyia del teu ordinador? En cas afirmatiu, inspira -i ensuma-.

Et dono temps.

Ja? Si Catalunya no ha canviat gaire, ara mateix t’has impregnat d’aroma de Sant Jordi i fragància d’expectació per ser el 23 d’abril. Ah, senyeres, roses, paradetes i gent que omple les places.

Si jo, que estic situada en un punt geoestratègic de Madrid, repeteixo això que amablement t’he demanat, com a màxim farà flaire a llibre nou i llibreter, ja que aquí se celebra La Noche de los Libros. I, d’altra banda, alguna cosa catalana també es nota a l’ambient, ja que aquests dies té lloc la Setmana de la Cultura Catalana a Madrid.

La meva petita contribució a la Setmana de la Cultura Catalana és una troballa feta a la planta jove d’uns coneguts grans magatzems de tall anglès, més concretament al carrer Goya: un bikini estampat en català al centre de Madrid, que ben pot servir per a fer una capbussada al Manzanares. A la fotografia es veu un xic borrós, però s’hi llegeix “L’exposició també permetrà conèixer la revolució química que es va viure a mitjans s.XIX a Catalunya gràcies a la descoberta dels colorants artificials”. En concret, segons hem pogut saber, el vestit de bany és de la col·lecció d’enguany de Dolores Cortés. El bikini en català, doncs, és l’alternativa d’enguany al tradicional llibre-obsequi de Sant Jordi.

Seguirem informant si, per aquelles casualitats, topo amb una paradeta a la Puerta del Sol o on s’escaigui i m’agafa certa melancolia catalana.

9 Comments

 1. No està malament la peça que has pescat (amb la càmera), tot i que no era del tipus que jo m’imaginava.”La noche de la cultura”, “La feria del libro”,… Grandiloqüents paraules que em semblen mofa quan veig el nivell d’interès pel coneixement que tenen certa gent avui dia.

  M'agrada

 2. Està molt bé! El texte què és, com un retall de diari? Això només ho havia vist en banyador d’home, retalls de quan un equip guanya la lliga de baseball o algo. Al veure la foto pensava que era un sostenidor!

  M'agrada

 3. Felicitats pel bloc, jo vaig participar en l’edició de l’any passat i vulguis que no, que siguis periodista, fa que em senti identificat! jeje!un petó i que hi hagi sort!

  M'agrada

 4. Soc l’únic aquí que pensa que qui ha ideat aquest bikini té un elevat grau de perversió? Serà que tinc la mirada bruta…Bueno, pots capbussar-te dintre de la (seva) nova diada de la lectura, que sembla que a nosaltres no ens ha anat tant malament comprant llibres en aquesta diada, no? I sembre és un bon pretexte per sortir un dijous a la nit!El que si que tinc curiositat és si en Boadella estarà ficat en tot això de la setmana de la cultura catalana…

  M'agrada

 5. Òscar, substitutiu de la rosa, sí, perquè jo ahir per Madrid no en vaig veure cap (i això que vaig voltar pels llocs principals, Puerta del Sol, Gran Vía, Plaza Mayor i fins i tot al Corte Inglés, que podrien haver aprofitat), i substitut literari també, heheheeEspero que tu passessis també un bon Sant Jordi!!! :)Miquel, encantada de conèixer altres blocaires estudiants de periodisme (pel que he pogut llegir al vostre bloc, eh!). Molta sort per vosaltres també 😉 Una abraçada!Anònim, merci! 🙂 Seguirem endavant amb el bloc, això t’ho puc garantir, que em queda molt per explicar!!! :DAniol, bé, la fotografia és pèssima, primer per la càmera de fotos que tinc (a veure si aviat me la canvio) i segon, perquè les dependentes del centre comercial m’estaven mirant molt malament mentre intentava fer la foto… Sobre la “Noche de los Libros”, pel que vaig veure és una manera de fer front al Sant Jordi català, que s’ha tornat molt mediàtic i ara Madrid, que està en plena fase de vendre’s turísticament al món, ha dissenyat aquesta contra-festa (per dir-ho d’alguna manera). El que em va cridar l’atenció és que van treure les prestatgeries del Corte Inglés enorme de Preciados (el dels llibres, i en el que podràs parlar en català amb un dels llibreters més veterans :D) al carrer fins la mitjanit. Volia fer un post, una segona part sobre el Sant Jordi madrileny, però no hi ha gaire cosa a destacar pel que vaig veure.Estrella de Mar, no, no, playa no, pero tenemos el Manzanares! 😀 Pues yo no cambio Santiago por Madrid, ehh!Martí, sí, el que hi ha escrit al banyador són retalls de diari… ho vaig trobar bastant curiós, i que a més fossin en català! Els americans, és clar, amb retalls de partits de beisbol… amb la superbowl suposo que també, oi? :)Jaume, moltes gràcies!!! Suposo que és cosa de deformació professional això de tenir un bloc…! Ara em passo pel teu i hi xafardejo, hehe!Bobbin, no, no ets l’únic, el bikini és molt perversXD Per 55 euros que costava (crec recordar d’haver vist a l’etiqueta), sí, pots capbussar-te en la seva lectura, tot i que no t’acabarà il·lustrant gaire sent retalls de diari. Avui hem escoltat un iaio al metro llegint el 20 minutos i li deia al seu company de seient “aquí estamos, leyendo mentiras”. I la Noche de los Libros és un bon pretext per sortir un dijous a la nit i fer més cultura al Museo del Jamón 😀 En Boadella a la Setmana de la Cultura Catalana? Diuen que per aquí està, però no crec que hi tingui res a veure, investigarem sobre el tema, hahahaha

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s