Desafinant en la política europea

El meu veïnet, que fa cinquè de Primària, s’ha passat ben bé tres hores aquest matí assajant amb la flauta dolça l’Himne de l’Alegria. Suposo que deu ser cosa del professor de torn, que ha degut pensar que fóra bo que els nens coneguin l’himne de la Unió Europea en aquest contesa electoral ensopida i tediosa, almenys a casa nostra. S’ha ben avorrit, per sort per a la meva oïda, ja que per culpa d’unes quantes notes que li trontollaven, la melodia era poc harmoniosa -diguem-ho així no fos cas que li ferim els seus sentiments de flautista passerell-. L’acord de sol amb què s’ha encaparrat tot el matí, encara que no li arribaven els dits, és la nostra campanya electoral avorrida i nefasta -que no ha anat més enllà del “Vota PSOE” i “Ahora PP”, almenys a la Comunitat de Madrid, vegi’s les dues fotografies il·lustratives- i el renoi de si bemoll que no ha aconseguit de cap de les maneres és la falta de propostes i d’un programa per a aquestes eleccions. Com que la tonada europea li surt com un nyap, s’abstindrà, li dirà a la mama que té mal de panxa -o grip porcina, una bona excusa dels nostres dies- i no anirà a classe de música aquesta tarda.

Europa encara no sóna del tot bé. S’ha d’assajar (molt), i potser algun dia, el desencís de la ciutadania es convertirà en quelcom amb ritme, no en la melodia avorrida i amb acords complicats d’uns directors d’orquestra que no saben ben bé on tenen la batuta.

***
PS. Sento no haver pogut actualitzar el bloc aquests dies, però he estat molt entretinguda amb els exàmens…!

14 Comments

 1. crec que pitjor que la meva veineta donant-li al piano al "dans le pont d'avignon" no seria. la melodia europea, des de fuenla o barcelona, segueix desafinant. força.

  M'agrada

 2. Si votes: a)perds temps que podries invertir en quelcom més productiu i/o planer.b)Tens el problema d'haver d'escollir i tot el temps que això implica si vols fer-ho béc)T'exposes a que els qui has votat et decepcionin i/o a que surtin els que no has votat, si una d'aquestes coses passa -que és molt probable- possiblement et sentiras frustrat/ada.d)Surti el que surti, sortirà el mateix per tu que per qui no ha votat.Si no votes:a)tens la possibilitat d'invertir el temps més en benefici teu propi.b)no tens el problema d'haver de decidir amb la pèrdua de temps que això pot comportar.c)no t'exposes a frustracions, perquè ja saps que passi el que passi serà culpa dels que han votat als culpables.d)Surti el que surti, sortirà el mateix per tu que pels que han votat.Evidentment, penso que és molt millor anar a votar!

  M'agrada

 3. La culpa de que la música soni tant malament, és dels directors d'orquestra (campanya) dels dos partits estatals,PSOE i PP, que han bipolaritzat fins a l'extenuació aquesta campanya, sense parlar de programa ni d'Europa. Que esperaven de tot plegat? Ara diran que tothom ha guanyat i ningú ha perdut, però penso que qui ha perdut és el sistema, la gent comença a estar farta de tanta mentida i mala utilització del vot o voluntat popular, per exemple a Catalunya i el País Basc tenim exemples que ens poden explicar molt bé aquesta reacció. Per altra banda, el jovent cada dia que passa està més lluny del sistema, i aquest els necessita, ja que moltes de les decisions que ara es prenguin, els afectaran en un futur proper. Pel que fa a la desmobilització del vot socialista, jo els faig una pregunta, quina resposta esperaven dels més de 4 milions d'aturats? i dels empresaris que hauran de plegar? i dels milers de "catalans emprenyats"? Aquestes eleccions, penso que marquen l'inici del final, i que aquesta música, ja sabem com sona…

  M'agrada

 4. És trist… mira que per Europa es podrien fer tantes coses bones i de profit, i l'unic que envien son "les restes" (els més incompetents, vaja) de cada partit polític que s'hi presenta. Viuen a cos de rei i no foten ni brot… no es podran queixar pas! No estic contenta ni amb els resultats ni amb l'altíssima abstenció. En fi, d'això en faré un post demà.Efrem: Si votes, al menys recolzes el sistema democràtic i si no estàs d'acord amb cap partit sempre tens l'opció de votar en blanc… No votar significa que el sistema polític existent t'és igual, tant si és una democràcia com una dictadura. Vaja, al menys crec que aquesta és la gran diferència! 🙂

  M'agrada

 5. Al final s'han trobat el que menys volien… Una abstenció rècord. I per culpa d'aixó tindrem una Europa més dretana i xenofoba que mai. :-(El teu bloc va sortir ahir a l'espai internet, del TN migdia 😉

  M'agrada

 6. MOLTES FELICITATSSSSSSSSS ! Esther, per aquest premi merescudíssim.M'alegro molt. T'ho has "currat".Tots sabem que arribaràs lluny !(s'enten molt més enllà de Madrid, je,je,je).Doncs això, moltes felicitats wapa i a seguir tirant endavant !!!;)

  M'agrada

 7. Tinc poca mamòria democràtica, però és cert que aquestes elecions han estat un exercici de silenci. Musical i democràtic. Ja interessa. Europa, la llar de les millors melodies, encara que no soporti dir-ho, necessita una espècie de "Barack el del Bombo" (a la europea) que ens desperti de la letàrgia de la europa ambígua i plantegi de debò si la U.E és quelcom més que un òrgan etiquetador d'aliments i regulador laboral de tant en tant.Independentment del vell continent: Soc jo, o s'ha imposat la cultura política del "vota'm o no cal que votis"? Aquestes eleccions de les cartes sense programa electoral han sigut poc menys que paupèrrimes i és lamentable. Em va fer mandra i tot anar a votar.P.D: No siguis tan dura amb el vailet, que no se tu, però si jo arribo a saber de petit el que fot als demés les constants sortides de to de la flauta dolça, no hi hauria posat tanta il·lusió en saber-me "stand by me" o "la vaca del pastor".

  M'agrada

 8. Un cop més m'han fet avorrir la campanya. Si com a mínim es traguessin els draps bruts de manera descarada encara hi trobaria gràcia, però es perden amb els aparells voladors (a veure qui ha fet servir més helicòpters i avions de govern), o amb els dels vestits (el sastre, amiguismes i demés jocs),… I ja els està bé.Potser tenia raó qui avui m'ha dit que si l'abstenció comptés a l'hora de repartir seients al Parlament, i els polítics haguessin de veure dia sí dia també més del 50% de l'hemicicle buit, potser encara els faria certa vergonya.P.D: Jo sí he votat. Per quedar-me a casa frustrat, prefereixo votar.

  M'agrada

 9. Ja sabíem que l'abstenció seria alta. Ara, el que em fa més gràcia és que tots els incompetents directors d'orquestra han dit que hauran de reflexionar sobre aquests resultats i esbrinar el perquè de tanta abstenció… Em sembla perfecte, llàstima que això només és quedarà amb boniques paraules per aparentar humilitat i demà, ja ni se'n recordaran. Perquè ells, per molta abstenció, estan ben asseguts a la seua poltrona.

  M'agrada

 10. Òscar, hahahaha, sí, sí, també diuen dels principiants al piano, però mai he conviscut paret per paret amb cap, així que no et puc dir 😉 Efrem, jo crec que surt més a compte votar!!! Si votes:a) no és cap pèrdua de temps, vaja, n'estic totalment segura! Sempre és bonic intercanviar unes paraules amb el president de mesa xDb) no crec que ningú es passi tot el dia de reflexió reflexionant. Les campanyes electorals, igual que les publicitàries normals, no canvien el vot, només asseguren una idea. L'anunci de l'Audi no serveix per a que et compris un Audi, sinó perquè quan t'hagis desembutxacat la quantitat x en un Audi estiguis segur que has fet una molt bona compra. c) Decepció? En els temps que vivim, és més que possible. Però votem perquè estem segurs que a qui li donem el vot no ens decepcionarà. O votem en contra d'algú, que és una altra modalitat. d) hahaha, sempre sortirà el mateix, és clar, per a tu i per a qui no ha votat!moltes gràcies pel teu comentari, Efrem! :DAnònim, estic d'acord amb tu. Un dels principals problemes és el bipartidisme. Vaig veure un dels debats, crec que va ser el d'Antena 3, i algunes de les preguntes anaven dirigides en clau europea, però els dos candidats s'ho manegaven per a girar la truita i per a emprar el seu temps de paraula en qüestions gens europees. Recordem que eren els comicis europeus. Si hi afegim a tot plegat la crispació de la gent per l'atur i per d'altres problemes, és clar que hi ha desil·lusió en la classe política! Ara bé, hem de tenir en compte un petit apunt: les úniques eleccions en dos anys vista són les catalanes. En clau catalana sí que els polítics es movilitzaran, perquè han de guanyar punts davant el seu electorat, però en general veig que la desil·lusió continuarà fins que no arribi la propera pre-campanya municipal, avantsala de la general… Sobre els joves, crec que són els grans oblidats de les campanyes, tot i que la Unió Europea sí que hi treballa al respecte (hi ha portals web informatius interessants per al jovent i projectes molt bons). I això que els joves són el futur, els votants de demà. Realment sí que els joves estan lluny del sistema, però crec que el problema és hereu del desinterès que mostren per les institucions les generacions més veteranes.

  M'agrada

 11. Laia, en un dels posts anteriors ho comentàvem, que les candidatures de les eleccions europees eren un cementiri d'elefants, on hi van a parar els que havien sigut "grans" de la gran majoria de partits. Sobre l'abstenció, ahir una carta al lector de la Vanguardia em va agradar molt. El lector es feia la pregunta de, que si havia pel capbaix 30 candidatures x 50 polítics cadascuna, unes 1500 persones, com podia ser que hi hagués tanta abstenció i tant vot en blanc havent-hi tant per escollir. Ara que tinc una estoneta em llegiré la teva entrada :)Doommaster, no volien abstenció ("si tu no hi vas, ells tornen", eslògan comodí), però al final sempre s'aprofita aquesta abstenció com a excusa. Paradoxes del nostre sistema. PS. Sí!!!! Ja m'ho van dir que va sortir al TN! però no ho he pogut veure, que aquí a Madrid no arriba tv3! gràcies per dir-m'ho :DAssumpta, moltíssimes gràcies maca!!!! aquest bloc no s'atura, que encara hi ha molt per explicar a Madrid (que em queden unes dues setmanes per aquí), a Valls o on sigui! 😀 😀 :DBobbin, sí, ara que ho dius, aquestes eleccions han sigut musicals i silenci a la vegada. Musicals perquè han parlat molt i silencioses perquè en el fons no s'ha dit res. No sé si ens fa falta un Barack el del bombo o un Guardiola europeu, però el concepte d'Europa és ambigu i ningú, ni els mateixos impulsors d'Europa el tenen clar. M'ha fet molta gràcia això que has dit i crec que defineix Europa per a la gran majoria: la UE és un òrgan etiquetadors d'aliments (hahahahhahahaha, molt bona!). Hauríem d'anar més enllà, el problema és que falten 5 anys més per la propera oportunitat de tenir resultats visibles. No ho podies haver resumit millor, ara és "vota'm o no cal que votis". Aquesta me l'apunto. PD. Ara tinc remordiments, pobre veïnet, però és que van ser unes llargues tres hores amb l'himne de l'alegria! Jo en el meu temps també "castigava" els del meu voltant a audicions de flauta i a patir els meus assajos de la cançó de Titànic (si fa anys d'això…!) o el baixant de la font del gat… Segur que encara dec tenir la flauta per casa xDAlba, abans d'ahir els directors d'orquestra es van reunir amb els seus equips i gabinets. Comentar l'abstenció? Jo espero que ho fessin, i ho devien fer, no crec que estiguin especialment satisfets d'aquestes dades alarmants i de que, per exemple, a Catalunya s'hagi quintuplicat el vot en blanc… tot i així, als Estats Units l'abstenció és molt més gran -si no recordo malament- i per votar és tota una odissea, ja que t'has d'inscriure al cens i fer bastant papers… De la poltrona és difícil fer-los caure, ni per molt significat que tingui l'abstenció! Luismi, és clar, la democràcia és el millor sistema polític per ara, el que menys problemes dóna almenys. I és això el que es busca: pocs problemes. Creus que podem trobar un sistema millor que la democràcia? De fet, aquesta funciona des de l'antiga Grècia… ho veig poc probable.

  M'agrada

 12. Doomaster: Mira que no m'agraden els sociates però quan he vist la dreta amb aquesta majoria pletòrica al parlament europeu m'ha entrat un yuyu que ni t'explico. La dreta pot arribar a ser molt perillosa, un nou feixisme s'apropa, la ombra de la xenofòbia és cada dia més allargada.Esther, el teu escrit magnífic…saludus!!!

  M'agrada

 13. casualitats…ahir sense pensar-ho vaig començar a recitar les notes de l'himne de l'alegria…jo tmb el tocava amb la flauta dolça! i votar…no votar…política…intent de política… si no puguéssim votar, roninariem i farim manifestacions. ara podem votar, i no ho fem. però tampoc hi ha gaire clam en contra el sistema… l'opinió pública només murmura… i tot plegat fotrà un pet com una aglà…! pk quan les cosesno es fan bé (i no s'hi estant fent) no poden acabar bé

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s