Hola (i prou, siguem previnguts)

Hola a seques (després d’uns dies d’absència blocaire). Ni petons ni encaixades de mans ni altres afalacs, per si de cas. Que ho han penjat a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Madrid i la ministra de Sanitat així també ho ha advertit. I així de pas també estalviem paraules, que la crisi s’ho val. Per tant, no s’hi val ni xarrupar chartreusitos, ni fer castells -la Trinidad diu que res de tocar mans- ni sardanes, que el virus H1N1 sura a l’ambient i va més ràpid que segons quins compassos festius. I molt menys emportar-se Aigua miraculosa de Sant Magí a casa, per molt que l’hagin traginat carros vallencs i hagi arribat ahir de la Brufaganya fins a Tarragona, que l’aigua beneïda està desaconsellada per Sanitat i, sempre fent referència a les declaracions del ministeri, podria ser tot un caldo de cultiu bacteriològic i focus de contagi. És a dir, ens quedem sense festa major si fem cas de la campanya de la Grip A presentada aquest mateix dilluns.

Però no ens estarem de la festa major i després, a l’hora de la veritat, demanarem en massa la baixa laboral -un estudi diu que fins el 50% de les plantilles de les empreses estaran absents per culpa de la Grip A aquesta tardor– i li donarem la culpa a la remullada, a la diada castellera i a l’Aigua de Sant Magí que haurem conservat en un cantí a la llar. Ja ho som així, sempre buscant l’ase dels cops, i en aquest cas, li tocarà rebre a les nostres imprudències estiuenques. 

Tant de bo que tot quedi en aquest alarmisme infumable i la passa de grip A -amb més de 14.000 contagis només a l’Estat espanyol- s’esfumi i només quedi en una excusa de mal pagador per escaquejar-se de la feina aquest hivern.

Fotografia: del flickr de Daniel Porta

11 Comments

 1. doncs hola i res més, esther!!!sembla que una de les recomanacions ministerials és raccionar les salutacions i els comentaris dels post. per si de cas! :)feta la broma; millor que l'alarmisme no es confirmi!

  M'agrada

 2. El virus que a mi em preocupa realment és diu manipulació mediàtica dels governs, amb una símptomatologia ben perillosa, capaç d'aplacar les neurones, matar d'avorriment a tot un país i burxar amb lo que pot fer més mal: la salut de les persones.Una abraçada ben forta.

  M'agrada

 3. Avui llegia que solsament en llits l'estat gastarà més de 300.000 euros diaris. Esperem que no sigui tan greu com ho pinten. El que sí hi haurà serà molta comèdia i moltes baixes laborals fingides. Ojo amb l'aigua beneïda Esther !!!! saludus

  M'agrada

 4. Esperem que no ens haguem d'emprenyar massa, que no passi com la "grip aviar", que havia de ser la gran plaga exterminadora de la humanitat i al final tampoc va arribar massa per aquí.

  M'agrada

 5. Òscar, hahahaha, molt bona aquesta de raccionar els comentaris dels posts! 😀 No sabia jo si fer molta broma amb el tema, perquè és complicat i amb la salut no s'hi juga! Això mateix, millor que l'alarmisme no es conformi!Dani, sí, recordo haver-ho llegit. Jo al principi pensava que sí, que era una distracció per no parlar de la crisi, més que res perquè recordo el dia que va saltar l'alarma. Va ser un diumenge, i a la redacció de Madrid no teníem notícies. I per Efe ens van arribar unes fotografies de gent amb "tapabocas" (a Mèxic resulta que se'n diu així a la mascareta) i com que no hi havia res més, i cridava l'atenció ho vam posar. Així, que jo tenia aquesta sensació de "cortina de fum". I dóna la casualitat que els pics de que més s'ha parlat de la grip A és quan menys s'ha parlat de la crisi, i quan teníem atur i tricampeons, no es parlava de la grip A. Per això fins ara no n'havia comentat res al bloc, perquè ho veia com a alarmisme i parlar per parlar, no em semblava important.Ara bé. Que surti el col·legi oficial de metges (que els metges són gent que no està per punyetes) i que pengin un cartellàs en un edifici al bell mig de Madrid no crec que sigui per no-res. Que la ministra digui "res d'aigua beneïda" (que em sembla superanecdòtic, semblant a l'incipient populisme d'Aguirre) o que vulguin retrassar l'inici de les classes a les escoles, jo no crec que sigui per res. No crec que vulguin tapar la crisi amb aquesta campanya: ja han llençat un altre globus sonda amb l'ajuda dels 400 euros i Pepe Blanco amb la rectificació de que "potser no ho hem explicat bé tot això de les ajudes". A mi això de la grip em comença a fer mala espina, i fins i tot certa por. Ja em podeu dir alarmista (però no fins a l'extrem de creure en la suposada 'teoria de la conspiració').Anònim, per desgràcia ja ho estem tots contagiats de la manipulació mediàtica dels governs. I, ara per ara, no hi ha vacunes. Potser és que la ciutadania està baixa de defenses i només fan que colar-li gols… Una altra abraçada ben forta per a tu! :DNoctas, 300.000 euros gastarà el govern en llits? Millor que tinguessin en compte altres aspectes de la sanitat de casa nostra, on hi falta qualitat i fins i tot primeres matèries… Estic d'acord amb tu, hi haurà molta comèdia a partir d'ara… Anirem amb compte amb l'aigua beneïda! Saludus!!! ;)Aniol, hehehe, la grip aviar… quin mal havia de fer-nos, tant com les armes de destrucció massiva. Però la veritat és que aquesta grip sí que està per aquí… També la grip normal (la de tota la vida) ha fet de les seves. Avui, a La Vanguardia, en parlaven d'això en un article d'opinió (que no està en la versió on line, llàstima, perquè era molt bo!)

  M'agrada

 6. Vaig a comprarme una mascareta al més pur japonés, no sigui que m'agafi en calçotets el tema, ja ho diguen val més pervenir que curar hehe

  M'agrada

 7. ehem, hola sec.És cert que si l'aigua que es ven al supermercat tècnicament no és apta per al consum per diverses raons diguem-les mineralògiques, de pretractament o finolis (encara que es pugui consumir perfectament) és normal que sanitat catalogui com a poc recomanable l'aigua de Sant Magí. Però resulta que sanitat s'ha oblidat dels tecnicismes i s'ha posat a fer de profeta de la por amb una malaltia que cada any muta, que cada any mata, però que aquest any es veu que ha de ser especial.És fàcil jugar amb la ignorància de la gent sobre el tema. Jo en el seu dia també em vaig espantar una mica. Ara que s'apropa l'hivern sembla que les precaucions s'han de extremar contra el biohazard. M'he estat mirant les precaucions de la web de sanitat, i m'alegro perquè seguint-les, no agafaré ni grip ni mononucleosi.

  M'agrada

 8. Estaba buscando tu lista de seguidores.Soy Tere de Camino Incierto,tuve que cambiar la dirección y el nombre de mi blog.Te dejo la nueva. Besoshttp://lahorabaixa.blogspot.com/

  M'agrada

 9. Doommaster, recordo el metro de Madrid, amb gent amb mascareta. Vaig estar a punt de treure la càmera, però no sé si el vagó del metro comptava com a lloc públic o no… A veure què passa.Francesc Perez, i taaaant! Més val prevenir que curar! (tot i que encara jo no m'he plantejat fer-me amb una mascareta!)Bobbin, no, sanitat no s'ha pronunciat al respecte sobre l'aigua de Sant Magí, és tan sols una conclusió que he arribat jo com a pobre personeta que està espantada per això de la grip, i que en ocasions, s'arriba a empassar els missatges que rep de les fonts oficials.Biohazard. No havia escoltat mai aquesta paraula, ho he estat buscant (no te acostarás sin saber una cosa más) i sí que tot plegat és un biohazard. Però sí, que al final no és res més que grip comú, i segons diuen, cada any se'n moren unes 8000 persones… Jo ja no sé què pensar, cada dia que passa canvia la meva opinió sobre la grip A. Tinc la impressió que juguen amb nosaltres.Tere, me alegro de volverte a encontrar, que El Camino Incierto ya no existía… Me iré pasando por la Horabaixa. ¡Besos!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s