Bossa caca

Calculo que, pel cap baix, a la bossa de Pryca retratada a l’esquerra d’aquest text li queden 385 anys de vida, d’uns 400 que en té abans de la seva descomposició. I que ben aviat, totes les bosses de plàstic també seran tan històriques com aquesta. Tot i que Catalunya ja té des del 2008 el seu propi Dia Català sense Bosses de Plàstic -amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya-, tot just amb la rentrée s’ha iniciat una campanya publicitària contundent amb el lema “Bolsa caca”, darrere la qual hi trobem Carrefour (antic Pryca), que deixa de repartir bosses de plàstic -almenys, al centre de Valls des de l’1 d’octubre- i ofereix alternatives sostenibles, com les bosses reutilitzables i les biodegradables de midó. Eroski -ara amb Caprabo- secunda la iniciativa i ens “regalarà” un cèntim d’euro per cada bossa que no gastem.

No obstant, l’Asociación Española de Industriales de Plásticos no creu que el seu producte hagi de dur darrere una aposició tan vulgar com “caca”. És més, han denunciat que els supermercats volen retallar costos important les de midó des de la Xina, i amb l’atur hem topat. ATUR CACA. Vist així, no sembla tan noble causa, doncs. Però no ens deixem dur pels vils interessos mercantilistes d’uns i d’altres.

Tot i així, si bossa és caca i hipotèticament salvem el medi ambient mentre comprem hamburgueses envolicades en film transparent i servides en safates de poliestirè -no gaire més degradables que les bosses-, salvarem el carretó de la compra, que és una bona notícia pel sector secundari i així canviarà la fisonomia dels nostres carrers. En època de crisi, tots durem productes de marques blanques al carretó, fins ara una espècie en extinció a les nostres contrades. Caldrà veure si la indústria del carretó comença a anar sobre rodes. I si no, sempre podrem dir que potser els temps del Pryca sí que eren temps de vaques grosses, tot i que les nostres vaques sempre han sigut tan magres com les d’ara.

8 Comments

 1. Hola, ja fa un temps que faig servir el carretó (comprat a l'Ikea…), no només per la qüestió del plàstic, sinó perquè és més còmode a l'hora de fer una compra de pes. I és que anar amb tres o quatre bosses ben plenes a cada mà t'acaba destrossant els braços. Això, o que potser caldria que anés més sovint al gimnàs.Salutacions,S.

  M'agrada

 2. Bon anàlisi. Aquesta moda de la bossa caca està causada per la diarrea mental ecologista. Aquí als EUA, l'únic supermercat on has de pagar per bosses és ALDI (cadena alemanya). En molts altres supermercats et dónen la opció d'elegir bosses de paper enlloc de plàstic. La gent que va d'ecologista i em diu que fa servir paper els dic: "Assassí d'arbres!"

  M'agrada

 3. Mesures bastant ridícules. A Alemanya vaig veure com hi havia tot un assortiment de contenidors per cada color del vidre, com quan anaves a un restaurant a fer un gran dinar familiar si sobrava menjar te l'embolicaven i te'l donaven perquè te l'acabessis a casa, com uns nuvis feien el seu viatge de noces en bicicleta, com la gent no comprava caixes de galetes ni els croissants embassats individualment sinó que portaven pots de casa i els omplien a la botiga amb el que volien,… D'això se'n diu consciència. El que fem aquí és només apedaçar, i el qui té més de 5 cubells d'escombraries a casa per cada tipus de residu o s'ha instal·lat plaques solars a casa és vist com un excèntric.

  M'agrada

 4. Illa dels Monstres, i tant! Fins i tot gosaria dir que la nostra és, en molts aspectes, una societat caca.Sadurní, no sabia que a Ikea venien carretons, en prenc nota. És molt útil el carretó, l'últim any a Madrid vaig fer quilòmetres amb ell des del Mercadona a casa i de casa al Mercadona. A tots ens fa falta una mica de gimnàs, un bon propòsit de nou curs 🙂 Salutacions!Martí, últimament hi ha molta diarrea mental ecologista. Bé, a l'últim anunci de Coca-cola ens demanen exigir que la Coca-cola del nostre bar s'hagi embotellat al distribuidor més proper perquè així es disminueix el CO2 de la seva distribució fins les nostres mans (¿?)Que si de veritat ho fessin pel medi ambient, ho trobaria genial, però fer servir el medi ambient com a excusa barata per a estalviar costos i segones intencions, doncs ho veig bastant hipòcrita. Aniol, i moltes vegades no sabem a quin contenidor va cada cosa. Això de portar els pots de casa i omplir-los a la botiga ho veig molt bé 😉 Només ho havia vist amb les pastes (spaghetti, macarrons…) a l'Alcampo gegant de Fuenlabrada (amb una font al mig perquè com era tan gran necessitaves aigua per arribar a baix de tot). No tenim consciència, no. I això, doncs no servirà de res.

  M'agrada

 5. Jo ho trobo bé. Tot el que serveixi per reduir la gran quantitat de residus que generem ho trobo bé.Ara bé, s'ha de fer molt més. És increible que hi hagi productes que tinguin capes i capes d'envoltoris, per exemple.

  M'agrada

 6. Ho dic al blog "Avui venint amb moto a Barcelona he vist un cartell amb un anunci que deia “ Bolsa, Caca”. Com si fóssim nens de teta ens van dient “ Bolsa, caca”. L’anunci l'ha fet el ministeri de medi ambient juntament amb els monos encorbatats que fan la comèdia de volguer mantenir la terra plena d’animals i fulles verdes. Aquests gurús que es fiquen en política i afirmen que el planeta es calenta per culpa nostra i altres trames apocalíptiques que no tenen cap mena de fonament científic, més enllà de les ganes de fer el negociet. Això sí, de diners en guanyen, i molts. I de casetes davant del mar en tenen unes quantes, també. I de bosses de plàstic, ja ni t’explico. Van de salvadors de l’humanitat i són els primers que la voldrien destruida per tal que el negoci seguís funcionant. Doncs resulta que aquest Ministeri protector de l’aire i el cel i el verd de la gespa del camp nou, ens instruiex amb un slogan que es diu "Bolsa Caca, Bolsa Caca". I va fent el seus cartells i els veus penjats a l’autopista i nosaltres anem pagant impostos per subvencionar tota aquesta propaganada ecologista de mainadera de parvulari. Que la comedieta se la paguin ells, si volen, però que no ens pugin els impostos per després destinar els diners a coses tan ridícules com la “Bolsa caca”. Per últim cal destacar que el cagalló és precisament un element saníssim per la salud de la terra"Saludus campiona!!!

  M'agrada

 7. Doommaster, doncs en que tinguin aquests productes capes i capes d'envoltoris no hi pensen… deu ser perquè això no toca.Noctas, m'encanta la teva reflexió final sobre el cagalló, sempre fas incís en allò que ningú no té en compte 😀 D'altra part, estic d'acord amb tu. Negoci, negoci i negoci. I desprès hi planten hotels bestials a la vora del mar i no passa res.

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s