Nespresso en temps de crisi

Ple a vessar (anava a dir ‘com un formiguer’, però no, en George Clooney no ho diria mai pas així). Aquesta era l’estampa aquest dissabte a la tarda a la Boutique Nespresso del Passeig de Gràcia 55 de Barcelona -no confondre amb la que hi ha tirant cap a la muntanya-, tot just al costat del mític Bulevard Rosa. La missió era la d’aprovisionar-se suficientment per a la tardor de Cosi i Volluto, càpsules amb 192 i 510 admiradors a Facebook respectivament, i fer-se amb algun Dulçao do Brasil. Missió impossible.

Havia de tornar, doncs, a comarques sense cap càpsula de cafè, amb la total desaprovació pels qui me n’havien encarregat per estalviar-se en aquests temps de crisi el que costa el missatger de la comanda per Internet. Asseguda al banc que hi ha davant la boutique de cafè més gran del món, em preguntava què feia que tanta gent s’hi congregués la tarda del dissabte. Que si l’escumeta, que si una càpsula és més barata que el cafè a 80 cèntims què en deia en Zapatero.

Deu ser perquè a tots ens agrada l’exclusivitat, tot i que sigui tan efímera com una tassa de cafè o la condemna de Fèlix Millet. I si no, quan us regalin la cafetera aquestes ‘vacances d’hivern‘ (sic) -pel moment, la denominació oficial continua sent Nadal-, ja m’explicareu.

14 Comments

 1. Si no en poden comprar de noves sempre poden reomplir les utilitzades. No seria la primera vegada que sento algú que diu que ho ha fet. :SJo tinc la sort que no sóc addicte al cafè.

  M'agrada

 2. És increïble la falera Nespresso existent des de fa un any en la nostra societat. D'exclusivitat poca, queda demostrat amb la teva vivència. I és que tothom té una Nespresso of the thunders a casa. Jo un cop vaig provar el coi de cafè d'una Nespresso i no sé si era perquè havien fet servir una càpsula reutilitzada o què, però no li vaig trobar el què. Jo amb la cafetera de casa, amb els seus grans de cafès que han de ser mòlts, ja estic més que satisfet.

  M'agrada

 3. Un cop marxa l'estiu, és un dels indrets amb una mitjana de persones per metre quadrat més alt de Barcelona.Ens agrada ser exclusius, ni que sigui a còpia de cues 🙂

  M'agrada

 4. Per a mi que tampoc sóc addicte al cafè (si parlessim de cacau un altre gall cantaria) també se'm fa difícil entendre aquesta passió quan hi han tantes altres alternatives que no suposen maldecaps alhora de comprar-les.Per una altra banda, aquest post m'ha recordat inevitablement a un que va escriure el meu bon amic @c_mm ja fa un temps http://bblog.personalpgs.com/content/nespresso-el-invento-del-siglo-o-un-buen-enfoqueSalutacions

  M'agrada

 5. Les tardes entre setmana també hi ha cua tot i que no tanta. Jo m'he decidit per un estalvi total i he tornat a la cafetera de sempre i als paquets de cafè que venen en qualsevol súper. I amb tanta Nespresso maniac, l'exclusiva acabaré sent jo. 🙂

  M'agrada

 6. Aniol, reomplir les càpsules utilitzades? Sí? No se m'hauria passat pel cap… Vés per on, és tota una mesura anti-crisi elitista.Illa dels Monstres, tota una falera, sí senyor! Tot depèn de quin cafè t'hagis fet. Jo hi ha un que odio especialment. I més, si vols allargar la càpsula, que et surt tot aigualit… Jo no tinc gaire paladar gourmet amb els anys que porto bebent l'aigua-xurri de les màquines de la facultat.Martí, a Catalunya la pela és la pela, i que si ho compres on-line, et cobren un plus d'uns quants euros. No hi trobo més explicació.Tinc curiositat… Als Estats Units també hi ha Nespresso-mania? I l'apreci que li tenim ara mateix als Starbucks també és cosa nostra com l'adoració suprema a Obama dels nostres mitjans?Jordi, hahahaha, Barcelona, tota l'àrea metropolitana i el seu cinturó! Gràcies per la recomanació, era d'esperar trobar-ho així de ple!Òscar, hehehe… la botiga Nespresso, punt de trobada dels barcelonins quan comença a fer rasca! Per no parlar del Corte Inglés de Plaça Catalunya, punt de trobada quan plou :DLonlilon, jo cada vegada sóc més addicta al cafè, i no és bo. Realment, quan veus que queden poques càpsules, comença el maldecap… que es compensa quan en tornes a tenir i veus tots aquells colors, semblen ben bé joies, cadascuna de les càpsules. Miraré l'apunt del teu company. Gràcies per enllaçar-ho!Alba, segons tinc entès Nespresso porta uns 10 anys pel món. La seva estratègia publicitària i de màrqueting és impecable, tant com la imatge que donen d'ells mateixos i la que volen els seus consumidors. Tot i que… les aglomeracions com la de dissabte a Barcelona no crec que siguin gaire bones… haurien de trobar-hi alguna situació per a tornar al punt d'exclusivitat que els feia únics.Coses2, així que també hi ha cua les tardes entre setmana? Sí, al final, els no-Nespresso-maniacs sereu els exclusius 🙂 Merci per passar-te per aquí!!

  M'agrada

 7. Esther, se'm va passar dir-t'ho quan vaig llegir el teu apunt. Jo no sóc consumidor de Nespresso, de fet no sabia que s'hagués de comprar per Internet perquè no tenen pràcticament botigues a enlloc. Saps que passa que a Terrassa dóna la casualitat que tenim una botiga Nespresso, per això pensava que hi havien botigues a totes les ciutats.Pel que veig a tota Catalunya ho compres a BCN o a Terrassa, no hi ha altra lloc. Esther quan tinguis una necessitat urgent de Nespresso, en comptes d'anar a BCN ves a la botiga de Terrassa que no hi ha tantes cues.salut!

  M'agrada

 8. Elliot, no, no hi ha botigues Nespresso a totes les ciutats. Aquesta és la seva estratègia: vol ser un club únic i no-massificat, és el que els fa especials (en certa mesura). Tot i que conec algun distribuidor a Madrid (diria jo que no oficial) que no té gaire a veure amb la seva filosofia.No he estat mai a Terrassa, quan se'ns acabi el Nespresso ja veig que hauré de fer cap allà! Salut! 😉

  M'agrada

 9. Jo al final hi he caigut… No sé què té, però em va captivar! Ara per fi puc substituir tranquil·la el primer cafè de màquina de l'empresa per un cafè com déu mana a casa.

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s