Surgelée a l’aeroport de París


Mèrde!“. Junt amb altres renecs francofons, va ser l’expressió més repetida ahir al vespre a Roissy, a l’Aeroport Internacional Charles de Gaulle de París. I no és que els cartells i frases com “vols annules” que es repetien, almenys, per tota la terminal 2 no ens agafaven desprevinguts a ningú. Però per molt que la TF1 hagués emès imatges de més de 900 persones dormint al terra de CDG, la premsa es fes ressò de l’aturada forçosa de l’Eurostar i de l'”air chaos”, i l’alerta taronja per neu en 52 departaments de França, amb els nens amb trineu lliscant pel Camp de Mart, tothom volíem tornar ahir a casa per Nadal. Sense excepció, en un ambient tens i tallant com el fred d’ahir al vespre a les afores de París i a mig continent europeu.

“Nosaltres havíem de viatjar a Madrid a quarts de set de la tarda”, ens explicaven dues noies que havien tingut la sort de ser allotjades en un hotel i de sortir a primera hora del matí d’avui. No tothom va ser tan afortunat: de seguida van comunicar als afectats que ja no quedaven habitacions lliures als hotels de la zona. Gestos de desaprovació d’una parella que esperava amb passaports mexicans i que havia de fer escala a Barajas. De fet, un 30% dels vols s’havien suspès a l’aeroport de la capital francesa, però no només els que tenien destinació a la Península Ibèrica, sinó també els que anaven a les Illes Britàniques i a Itàlia. I el taulell de la terminal 2F també s’havia quedat congelat, en el temps, i no mostrava vols més enllà de les set de la tarda quan eren ja les sis tocades. Congelats també estaven els ànims dels centenars de viatgers que començaven a fer cua al hall de l’aeroport i no sabien ben bé per a què.
Al mostrador d’Air France, un senyor japonès, baixet, capficat i panxarrut, que no obria boca. Esperant al seu costat, l’hostessa marcava frenèticament números al telèfon del taulell. “Attendez… és que no trobo ningú que em pugui servir d’intertèrpret, només parla japonès i no ens podem entendre”. Els treballadors de la línea aèria estaven ahir desbordats en el caos meteorològic -no exactament igual que avui els d’Air Comet-. Amb un “Barcelone, 20:55, c’est bon” en vaig tenir prou, tot i que no les tenia totes. I vam unir-nos al més de tres centenars de passatgers desconcertats que teníem fent cua a la meitat d’aquesta crònica parisina.
Tres hores de cua, més dues més a bord de l’avió -dels únics que va sortir-, en què van haver de procedir a “desgelar” l’Airbus -amb el motor que rugia d’una manera gens esperançadora-, i fins i tot un atac de cor d’un dels passatgers, que se’l van endur els Pompiers de París. Mais non! C’est n’est pas possible…!
Si ja ho sabíem tots, cel a borreguets, neu a cabassets…

10 Comments

 1. Ostres quina odisea de viatge. Paris en aquesta època de l'any està molt bonica i amb neu, devia ser encara més espectacular. La mare natura ens demostra que no estem preparats, cauen unes nevadetes i baixen les temperatures més del normal, i puff, tot espatllat. Bon Nadal Ester.

  M'agrada

 2. Vaja enrenou i quin mal de cap, Esther.Però a una vallenca exemplar com tu no liu queda altra que prendre-ho amb una miqueta de sentit del humor tot esperant que les festes et posin, ara sí, el somriure permanent a la boca.Un petonassoooooooooo i molt bones festes!!!

  M'agrada

 3. Quina odissea!! Jo al tornar de Berlín vaig tenir un endarreriment de dos hores perquè el pilot es va trobar indisposat però al costat del que ens expliques això nostre no va ser res. Ja ho deia un professor que vaig tenir d'història de França: a París s'ha d'anar en tren (tot i que em sembla que de poc us hagués servit perquè també es van anul·lar les rutes ferroviàries).S'ha d'entendre que la situació meteorològica d'aquests dies ha estat extrema. Jo pensava que els únics que no estàvem preparats per aquests episodis de fred érem els espanyols i ara resulta que neva una mica més del normal a França i també es forma el caos!!I què tal per París? Ja havies estat? Vaig ser-hi fa un any i també va coincidir amb una onada de fred polar important. Com a anècdota: pensava que ens moríem dalt la torre Eiffel del fred que feia.Molt bones festes!!

  M'agrada

 4. Al final, tard o d'hora vau arribar a casa i el que ara expliques queda com una anècdota, divertida o no. Espero que hagis gaudit d'aquesta gran capital, per a mi, la més bonica d'Europa només comparada amb Barcelona.Bones festes, Esther!

  M'agrada

 5. Ahhh però ja ets aquí i has viscut una autèntica aventura. I ja saps que si després la pots escriure, pots fer de la jornada una metàfora, al final tot plegat serveix sempre per alguna cosa. Em pensva que aquestes coses només passaven a Espanya però veig que Françá també deixa la penya tirada al terra com si fossin animals. Per cert, tristíssim lo de Air comet….Bon nadal campeona!!!

  M'agrada

 6. Anònim, i tant! ja ho pots ben dir que va ser tota una odissea. Molt bonica París nevada, però almenys jo no vaig gosar travessar el Camp de Mart tal com estava. No, no estem preparats per la neu ni a Catalunya ni a enlloc d'europa. Tinc una bona amiga búlgara que ja ho diu: "sou uns exagerats, si us trobéssiu amb els 2 metres de neu de Sofia al novembre, ja veurieu". Bon Nadal per tu també! :DAniol, Air France (que en el vol aquest va necessitar de l'ajuda d'Air Europa) no és una companyia de baix cost (tot i que els bitllets no em van costar gaire cars, que els becaris això ho hem de fer així!). No obstant, és preocupant que cada vegada menys les companyies aèries es preocupin més d'abaratir costos que no pas de la seguretat dels seus clients. No sé jo si la cosa hagués sigut diferent amb Ryanair, tot i que amb Air France m'ha sorprès la bona atenció del seu personal.Òscar, hehehe, un enrenou sí! I tant!!! Com a vallenca, sempre amb bon humor i el somriure, que no pot faltar, i entre sopar de Nadal i canalons de la tieta ja païrem l'anècdota, i ja riurem 🙂 Un petonàs Òscar!!!!!!! Molt bones festes! :DLeandro, recuerdo un 1 de agosto de hace años en Barajas, que salía yo para Inglaterra. Qué miedo, cuánta gente junta, cuánto caos y cuánto retraso. Ahí la tienen liada ahora con los de Air Comet… que no les pase ná…Elliot, hehehe, i sort que no us he explicat tots els detallets, perquè tela. Sí, també es va anul·lar el servei de tren, així que de poc hagués servit. Si s'ha d'agafar l'avió s'agafa, però a vegades l'AVE també va molt bé (tot i que després sempre acabo molt cansada per tot el dia, no sé per què). La veritat és que no, no estem preparats per quatre flocs de neu, ni a França ni, pel que he vist a les notícies, a Anglaterra. I a París… doncs no hi havia anat mai! Era la primera vegada que hi anava i és clar, gran cosa no vam veure ni pel fred i per ser jo nefasta com a guia turística de la ciutat! Amb el mapa vaig patir uns moments crítics d'orientació, però tot solucionat! I a la torre eiffel només es podia pujar fins al primer pis, no parava de nevar! Un fred, mai no havia passat tant fred! Com a assignatura pendent, he de tornar a París quan faci bon temps!Jordi, és clar que sí, això ara passa a ser una anecdota més per a explicar. I bonica ho és la capital, tot i que l'aeroport de Barcelona, la nova T1 també és preciosa!!!! Bones festes!!!! :)Noctas, sí. Jo sempre sóc dels que pensen "no hay mal que por bien no venga", que en diuen els padrins. Tristíssim, tristíssim això d'Air Comet, sobretot per la gent que no pot tornar a casa amb els seus per Nadal! Una abraçada crack!!!Que passeu molt bona Nit de Nadal!!! Abraçades i petons per a tothom! 😀

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s