8000 currículums per 550 llocs

Dues torretes amb les seves respectives flors de Nadal, que encara no han fet figa a aquestes alçades de febrer, presideixen el hall del magnànim edifici de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona -junt amb el bé de déu de sutzura de colom*-, aka la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, i encara més antic, el col·legi la Salle. Avui, IES Tarragona provisional i seu de reclutament de candidats per al nou Corte Inglés de Tarragona, en construcció.

Alguns es van assabentar per la ràdio i, el que més va funcionar, el boca-orella. Jo vaig passar-m’hi per curiositat dimecres -la fotografia és, doncs, del segon dia de recepció de currículums- quan els candidats anaven entrant de manera esgraonada, però sense parar. S’hi planten, agafen aire, i entren, cadascú amb un currículum més o menys ple o buit, sensació directament proporcional a l’optimisme del candidat. La cua comença tot just vora les flors de Nadal, tan sofertes com els demandants de treball. Un cartell indica que els currículums s’han de lliurar al 3r pis de l’edifici. D’entre 18 i 35 anys, de totes les nacionalitats, però pacients tarragonins, esperen el seu torn. Pugen i no saben molt bé a què. I l’empresa calcula que en rebrà un total de 20.000 (el primer dia en van rebre 2.000), a través del seu web (uns 5.000 fins ara) i del SOC (gairebé 1.000).

A la demarcació de Tarragona són 65.000 les persones aturades a febrer de 2010, 3.000 d’ells s’hi han sumat aquest mes de gener. I han dipositat les seves esperances en el futur triangle verd que havia de presidir el 2009 presidirà la confluència de l’avinguda República Argentina amb la Rambla Lluís Companys, sempre entre les millors empreses per a treballar de l’Estat espanyol (vegi’s l’interessant informe de 2009 del Monitor Espanyol de Reputació Corporativa). Creuen els dits. Ben aviat poden ser ells els que somriguin al client en rebaixes, durant els 8 dies d’Or o sumant Corticoles, que això és exòtic i mai vist, ara per ara, a Tarragona. Quin remei.

Tremolen els candidats a dur el vestit jaqueta corporatiu -demà dilluns comencen les proves de selecció-, tremola el seu veí, el centre comercial Parc Central, i tremolen els petits comerços de la ciutat. I no precisament per l’onada de fred que ha tornat.

*eufemisme que m’he tret de la màniga, no direm ‘merda’, que embruta la Tarragona capital de la cultura.

PD. La segona foto, núvols i grues a Tarragona, del Flickr d’Alicia Salvador.

10 Comments

 1. Així que el Corte Inglés segueix endavant… A veure si quan ja estigui fet, i arribi el següent hivern, ens regalen una corrent d'aire calent com als de Barcelona, quan hi passem per davant.

  M'agrada

 2. Ui! Els "amics" del Corte Inglés! Aquests a Mataró junt amb l'ajuntament porten uns anys amb unes històries que es podria fer una serie de tv3 i tot. Fàbriques abandonades, descatalogacions de patrimoni, corrupció, trasllats d'edificis… Mare de Déu!

  M'agrada

 3. És cert que és una oportunitat per recolocar tota la gent aturada a dia d'avui, però probablement ningú s'ha parat a pensar en les nefastes conseqüències que pot provocar per al petit comerç de la zona. Al final, el principal teixit de la indústria espanyola, la PIME, mai es té en consideració.

  M'agrada

 4. El corte inglés, senyal de progrés! M'ha fet gràcia el comentari de la bufada d'aire calent.Els grans magatzems és el que tenen, que generen un considerable volúm de feina. Des de l'operari de grua fins al encarregat de recursos humans, que donaràn pas a una colla d'empleats que hauràn passat una criba que més aviat sembla un embut. Tenen la paella pel mànec perquè manca feina, què hi farem…

  M'agrada

 5. Assumpta, uiii… sí la cosa està ben magre! Jo de moment no he deixat el CV al Corte Inglés, que ara em toca treure'm totes les assignatures! Ja tindré temps després!Ara bé, des d'aquí els desitgem tota la sort del món als candidats, oi que sí…? Petons!Aniol, sí, ja tenim aquí el Corte Inglés, semblava que estava aturat, però no!!! I quan plou… què no és bon recer? Jo no ho dubto pas: si vaig a Portaferrissa o al Portal de l'Àngel i comença a ploure, el Corte Inglés de Plaça Catalunya. A més, aquesta ràfega calenta és el millor els dies de fred, després de fer un Bracafè que costa un ronyó! I a l'estiu s'hi està fresquet! Què més vols… Doommaster, després de La Riera, jo veig que sí té futur aquesta sèrie a Mataró, hehe…!!!! No n'estava al corrent! Jordi, sí, el petit comerç se'n pot ressentir, estic d'acord amb tu. Sobretot a Tarragona, no tan comercial com la seva veïna Reus i amb un centre comercial que ara fa pagar pàrquing i que s'ha quedat sense cinema… Les Pimes queden oblidades, sí senyor!Bobbin, sí, senyal de progrés! 😀 Per mi anar al Corte Inglés de Barcelona era com festa major, pujar les escales mecàniques (a comarques no teníem escales mecàniques fa quinze anys, era com d'un altre món), les dependentes aconjuntades, els corticoles. Nosaltres teníem un Pryca i para de comptar.I sí. Manca feina, i tenen la paella pel mànec… Aposto a que molts ni han preguntat per les condicions de treball…

  M'agrada

 6. En fi, aquest país està fet una merda. No pot ser que tinguem tantíssims aturats,. Si això implica que molts tarragonins tinguin lloc de feina, per mi perfecte, tot i que estic molt d'acord també amb el comentari del Jordi….Abrazus!

  M'agrada

 7. Conec gent que treballa al Corte Inglés i no estan pas contents. Horaris horrible,s uns caps de planta que no els tracten pas gaire bé… ara bé, en temps de crisi i estant a l'atur, cal agafar el que es trobi.

  M'agrada

 8. Noctas, són 550 llocs de treball! Jo, com dius tu, si 550 tarragonins tenen feina, és perfecte!!! Abrazus i bon cap de setmana crack!Miquel, i tant! Parlo de Tarragona però es pot extrapolar a qualsevol altre lloc…Albert, sí? Suposo que també depèn molt del centre. En època de vaques magres, el que caigui! Merci per comentar! 😀

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s