Low cost (II): el carnet de conduir

Si fa dues setmanes això anava de juristes a preus baixos, avui us presentem l’autoescola low-cost, seguint amb l’esperit crític i de servei públic d’aquesta bitàcora. Els cartells en qüestió, d’una nova autoescola de Reus amb aires orientals -guaiteu el misteriós missatge en mandarí del cartell, i defugiu la tipografia nevada-, han esquitxat el passeig de l’Estació de la capital de la comarca més septentrional d’allò que en diuen vegueria del Camp de Tarragona.
I és que el sector de les autoescoles ha notat un recès en aquests últims mesos: un 55% menys de matriculats, amb un carnet B que costa, de mitjana, uns 1200 euros, a Catalunya i a l’Estat espanyol, sense comptar renovació de papers i successions de suspensos. Els joves ja no tenen l’ajut del carnet per un euro al dia del govern espanyol, tot i que continua funcionant el web a dia d’avui -curiós-, i han frenat a l’hora de matricular-s’hi. A tot plegat cal sumar-hi el cost de manteniment de l’utilitari, el fet que amb deu euros només t’ensenyin la mànega a la gasolinera, i entrebancs econòmics fets radar, zona blava o peatge.
La tendència és que els preus de les autoescoles segueixin baixant. Menys demanda, més low-cost. Ara és el moment d’atabalar-se aprenent a aparcar, a 21,55 euros l’hora de classe pràctica! Que no sigui perquè no heu quedat avisats…

8 Comments

 1. Sempre he considerat que el carnet de circulació és un robatori a màr armada. 1200 Euros és una brutalitat… després diuen que el sector de l'automòvil ha tingut moltes pèrdues, no m'estranya si a un dels seus consumidors potencials com són els novells treure's el carnet els costa 1/10 part del cotxe :S.

  M'agrada

 2. Res, jo seguiré sent amb la meva T-10 per moure'm amb transport public. Ara per ara no se'm passa el cap treure'm el carnet de conduir. Poder d'aquí a un temps… qui sap.Estic amb en Jordi, treure's el carnet de conduir és un atracament. Jo no penso donar-li ni un cèntim a aquesta colla d'estafadors.

  M'agrada

 3. Òscar, ni low-cost a la política: ni pensen ni actuen, són més bé de la generació ni-ni. O no? 🙂 (ric per no plorar!).Dr. Muerte, sí, sí, 21,55 euros/el kilo d'hora pràctica és low-cost, almenys a l'Alt Camp. 24 dòlars a Califòrnia? sssht… no ho digui gaire alt, o ens tindrà a tots fent pràctiques amb el cotxe a la Ruta 66…Jordi, i més de 1200 euros! Depèn del factor sort, de la renovació de papers i de la benevolència de l'examinador…. Per això ara hi ha cotxes tan barats…! Avui he vist un anunci d'un Nissan bastant acceptable per 4.000 euros! :OElliot, uffff!!! És una sort poder moure't per la ciutat amb transport públic…! L'any passat, que estudiava a Madrid, amb el meu "abono de transportes" anava a tot arreu, metro, tren, tot puntual! Però aquí, a comarques, depenem del cotxe!Gràcies per passar-vos per aquí! 😀

  M'agrada

 4. Miquel, 14 dòlars…??!!!??? A saber quant em vaig gastar jo, que de passar la targeta a l'autoescola vaig aconseguir una safata amb els punts estrella de la Caixa…Dr. Muerte, retiro allò de fer pràctiques a la ruta 66. Tots cap a Carolina del Sud! 🙂

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s