Santes Creus, de pel·lícula

“SILEEENCE, S’IL VOUS PLAÎT!” “MOTEEEURRR!”. Santes Creus resta en silenci, encara més que de costum. Només l’aigua de la font de Sant Bernat contradiu a producció. La veu de Vincent Cassel (marit -en la vida real- de Monica Bellucci), en la pell de l’hermano Ambrosio, començava a fer eco a l’església del monestir ahir al vespre.
“COUPEEEEZ!”. El director francoalemany Dominik Moll (Harry, un amigo que os quiere, Lemming) és exigent amb els actors i figurants, però també amb les localitzacions. Si més no, els paratges de Santes Creus, a l’Alt Camp, són de pel·lícula (n’havíem parlat en aquest bloc), i cinc anys enrere ja havien acollit una altra producció de la cadena italiana RAI i Televisió de Catalunya, amb Lluís Homar.

Tot i així, El Monje, la pel·lícula que s’està rodant ara al municipi d’Aiguamúrcia, marca la diferència amb 11 milions d‘euros de pressupost i una estrena mundial amb gran visibilitat prevista pel Festival de Cinema de Cannes, el d’enguany no, que està a tocar cap a mitjans d’aquest mes de maig, però ben segurament per a l’edició del 2011.
A la cinta, però en segon pla i darrera d’actors de la talla del vilanoví Sergi López (la seva més recent, Mapa de los Sonidos de Tokio, dirigida per Isabel Coixet, i que a molts els ha fet arrufar el nas, ara farà de dimoni), o la Geraldine Chaplin, -que si jo no sóc mala fisonomista, tenia certes dificultats per a córrer amb el cancan emmidonat fora de set per la plaça de Sant Bernat-, hi podrem veure vallencs i comarcans abillats de nobles, monjos i camperols, segons la moda del segle XVIII. Els vestits foscos, molt ben aconseguits, per cert, i un atrezzo de cartró-pedra que ha transformat l’església, i que també ha de passar per Girona, Tudela i el sud de França.
Els visitants a Santes Creus es dedicaven ahir a immortalitzar els camions i tota la parafernàlia tècnica de la pel·lícula que hi havien trobat d’imprevist, mentre l’equip de so, producció i il·luminació, que xapurrejava català, anglès i francès, ho tenia tot controlat. En una finestra adjacent al monestir, l’actriu parisenca Joséphine Japy (Les âmes grises), que està a punt de fer 18 anys, estava a l’aguait de què passava a fora i potser assajant mentalment el guió de la pel·lícula, adaptació del que és el primer best-seller de la història, una novel·la gòtica de l’escriptor britànic Matthew Lewis, redactada al 1796.

Els entesos diuen que la pel·lícula històrica de Moll serà un must del cinema espanyol i internacional per la temporada vinent, per la que ha apostat la mateixa productora de Celda 211, amb premis Goya a la millor pel·lícula i millor director i actor. Se sentirà a parlar de El Monje, i per tant, també de Santes Creus i de l’Alt Camp.
P.D. Sé que havia dit que no actualitzaria per exàmens, però presenciar el making off d’un rodatge cinematogràfic important al costat de casa no passa cada dia! 🙂

7 Comments

 1. Caram amb Santes Creus, entrarà en escena europea i mundial, quina sort. Al meu poble ens conformem amb la sèrie "La Riera" de TV3 que de tant en tant vénen al port a grabar-ne episodis.La veritat és que Sergi López no m'ha acabat d'agradar mai com a actor. No ho sé perquè, però mai m'ha convençut. El que trobo brutal és el pressupost d'11 milions d'euros per fer la pel·lícula, tants diners costa fer-ne una? tant cobren els actors i actrius? ho trobo exagerat.Un petó Esther!

  M'agrada

 2. Crec que no serà la darrera peli que faran a Santes Creus, el Monestir i el seu entorn donen molt de joc. Espero que la peli sigui un èxit, i que la comarca de l'Alt Camp hagi contribuït a ser-ho amb el seu paisatge i la seva gent. Tinc entès que aquesta setmana, s'han estat rodant escenes a l'interior de l’església amb 300 figurants, ja et pots imaginar. Deu

  M'agrada

 3. Jordi, Santes Creus serà una mica més internacional, però tampoc no crec que hi digui que és Santes Creus, a l'Alt Camp, ni que hi surti el senyor que ven taronges a l'entrada, hehehe. A Valls, vés per on, només hi he vist gravar un Divendres de TV3, del Xavi Coral i de l'Espartac, o la gran festa de la Calçotada. Ja és hora de fer una sèrie estil El Cor de la Ciutat a Valls :DCrec que Sergi López és prou convincent, depèn del paper, és clar. En aquesta fa de dimoni, pel que he llegit, un paper curt però que promet. I 11 milions d'euros… uf! I més encara! No vull ni pensar quant val una producció hollywoodenca! 🙂 Petons!Anònim, segur que no és l'última, no pas! A més de ser un lloc preciós, les facilitats són moltes, per on es troba i perquè al monestir no hi ha ningú (a part de Pere el Gran). 300 figurants? L'altre dia feien tots patxoca, els vestits prometen. Gràcies per comentar!!! 😀

  M'agrada

 4. Doommaster, el mateix et dic. Crec que, en els últims temps, s'està fent una gran feina a la comarca pel que fa a potenciar les nostres fortaleses, com aquests paisatges tan imprescindibles!!!! 😀 Petons i merci per passar per aquí!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s