Uncategorized
Comments 4

Tragèdia grega

Avinguda Marquès de Montoliu [de Tarragona] avall, passo llista mentalment. Porcelanosa, la Iglesia de los Santos de los Últimos Días i la senyora quiosquera amb dues piles de diaris gratuïts estratègicament col·locats a la seva vora. Poso falta a la redundant taverna griega “El Griego”, que té la persiana baixada i ha prescindit de les columnes –jòniques o dòriques, vés que mai no ho he sabut- estampades en blanc-i-blau grec i/o periquito al rètol que presidia la façana. També poso falta a les broquetes amb arròs embolicat en fulles de parra, el iogurt amb mel i nous més típic i tòpic que aquella nostrada fal·lera eurovisiva d’esperar dotze punts de Grècia per les arrels de la reina Sofía a la península dels Balcans. “Es traspassa”, hi resa el cartell fosforescent d’”El Griego”. Fallida hel·lènica, se’n diu d’això.

De fet, dijous al vespre el Dow Jones es desplomava gairebé un 9% per pànic a la tragèdia grega. El daltabaix corresponia al moment en què a les televisions nord-americanes mostraven a Nova York els enfrontaments entre policia i manifestants al Parlament d’Atenes, que se saldaven amb tres morts. O -es justificaven a l’endemà- per l’error humà de confondre la tecla dels bilions amb la dels

milions. El New York Times ho titllava com “a dramatic afternoon” (una tarda dramàtica), amb els set minuts més negres viscuts a la borsa des del 1987. Tan dramàtica i negra, i premonitòria, que ha resultat que el pla de rescat de Grècia ha sigut l’únic punt en què han coincidit Zapatero i Rajoy en la seva mini-cimera, mentre la mateixa nit creixien un 0,1% els “brots verds” espanyols, així, d’un dia per l’altre. Amb el “jroña que jroña” dels especuladors hem topat, i més val que govern i oposició vagin avançant les seves ofrenes als déus, que ja veurem si se’n sortirem.


Però tornem a l’estudi microeconòmic i gastronòmic del carrer tarragoní en qüestió. El kebab de la Imperial Tarraco comença a rutllar, el mític restaurant Hollywood mantè la seva supremacia, i al xinès de dos números més amunt no li falten clients –ep, que si disposessim de les seves dades sobre les seves emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera tarragonina pintarien bastos-, i el discret grec ha acabat fent fallida.
Tot i així, a l’Avinguda Marquès de Montoliu hi trobo a faltar una aposta decidida del país. I també al panorama econòmic global. Hi poso falta.

P.D. Foto del flickr de moukaros (de fa un parell de mesos, pel que veig).
P.D.2. Actualitzat el 8 de maig de 2010.
Anuncis
This entry was posted in: Uncategorized

by

1987, Valls (l'Alt Camp). Ara per ara a Barcelona. Potser va ser l'olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d'anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d'alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d'hora, em va agafar la dèria de ser periodista. Tinc 27 anys, sóc llicenciada en Periodisme i màster d'Estudis Avançats en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on.

4 Comments

 1. Esther, segons he escoltat aquest matí, la gran baixada de la borsa de NY fóu deguda a un error electrònic dels accionistes de Procter & Gamble (Gillette, entre d'altres). Ells volien vendre unes quantes accions, però es van equivocar a l'hora d'entrar la quantitat, equivocant-se per uns quants milions! Déu nidó… no sé quina part de cert té això, però és una explicació lògica, no creus?Un petó, Esther!

  M'agrada

 2. Jordi, ho he llegit al 3cat24, que no saben si va ser culpa d'aquests brokers o de la por a Grècia. És bastant confús tot!!! Sí que em quadra bastant tot plegat, equivocar-se és humà. No ho sé, però em preocupa bastant això de la crisi econòmica, potser una mica més que els tories i whigs britànics. Petons! 🙂

  M'agrada

 3. Bon post Esther, em sembla que el més greu de la crisi encara està per veure's. Tot plegat no pinta gaire bé, no puc ser gaire optimista.

  M'agrada

 4. Anònim, ja ho pots dir bé. Jo tampoc no sóc gaire optimista, tot i que ara estava escoltant RAC1 al cotxe i el president de la Borsa de Barcelona ha dit que és el millor moment per invertir, hehehe, així que ja sabem què toca.

  M'agrada

Ja que estàs aquí, deixa'm un comentari! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s