Humor polític britànic

(Vota els Conservadors, o mataré aquest gatet. En realitat, cap gatet ha patit danys. Encara.)

Aquest NO és el cartell electoral de David Cameron, possible primer ministre de Regne Unit, si aconsegueix pactar amb els liberals. Però sí el d’una campanya viral dels laboristes (passant-se pel folre el No pensis en un elefant), mydavidcameron.com, inspirada en la celebèrrima my.barackobama.com, que animava els americans al canvi creant comunitat online. Els impulsors de mydavidcameron.com expliquen com han fet front a la campanya conservadora de 500.000 lliures gairebé a cost zero i en treuen cinc lliçons força interessants sobre el màrqueting viral a Internet i la democratització del Photoshop.
(Fot el camp, piju [referit a Cameron]. Vota laborista. O alguna cosa.) (Traducció lliure)
Però els laboristes anglesos també han tastat la seva pròpia medicina, la infosàtira. Vegeu una colla de teletubbies (vaig conviure allí amb un nen de 3 anys fa uns quants estius i us puc dir que són líders de masses al United Kingdom) campant pel manifesto 2010 laborista. A conservativehome.com demanaven als tories la rèplica a mydavidcameron.com, tot i que el cartell de damunt és obra del diari The Guardian. Era la innocentada pel April’s Fool Day, i va causar tanta sensació que les imitacions no es van fer esperar.
Del yes, we can a la polèmica dels cartells anglesos do-it-yourself. La xarxa evoluciona.

9 Comments

 1. Com bé diu l'Òscar, crec que això només fa que distreure una mica el personal i afegir aquella sàtira que tant és necessària en unes eleccions. M'encantaria veure aquest tipus d'anuncis o propaganda en el nostre país.Salut, Esther.

  M'agrada

 2. Ahhh els anglesos. Això de poder pujar dalt d'una tarima i poder dir el què vols em sembla una cosa fantàstica. A sobre una tarima perquè no trepitgis sol britànic. Tenen un humor molt fi i en aquesta campanya també s'ha demostrat!

  M'agrada

 3. Òscar, tot i que nosaltres tenim sol solet en detriment del temps rúfol anglès, sí que ho són un xic ensopits els nostres polítics. Jordi, a mi també m'agradaria veure-ho a casa nostra. Una mica d'innovació aniria bé, però no només a nivell de xarxa, sinó que hi pogués participar tothom. Salut!!! :)Noctas, aaaah el Regne Unit. Dels Monty Phyton, l'Escurçó Negre passant per la seva Bridget Jones. I tant que l'humor és fi…. Saludus crack! Illa dels Monstres, l'últim cas la no-votació de Jordi Hereu… Bé, de fet, jo no sé si "río por no llorar" com canten els Delafé y las Flores Azules. Merci per passar per aquí! 😀

  M'agrada

 4. Hola,Veient les paraules Humor i Britanic junts, he descobert el bloc – molt interessant tot, m'ha agradat, hi tornaré.Si em permets, t'ajudo amb la traduccio "lliure" del ultim cartell – Step Outside, és el tipic "invitació" que fa un gamberro/tipo dur, a un altre al pub, invitant-li a sortir fora per a pegar-se!!L'implicació es que Brown es mes "dur" que Cameron.I lo del "Vote Labour. Or Else", "or else" es la tipica amenaça de que "si no ho facis, serà pitjor per a tu" (o sigui, te pegaré un par d'osties, per exemple!).!En fi, dos cartells bonissims!!Trobo que si que hi ha molt d'humor dins de la politica anglesa, tan a proposit com si no. Ahir mateix en la presentacio conjunta del nou primer-ministre i numero 2 (Clegg – el liberal), li van recordar a Cameron la seva resposta quan durant la campanya li havien demanate quin es el seu acudit favorit …. havia contestat simplement "Nick Clegg"!

  M'agrada

 5. Brian, moltes gràcies per ajudar-me amb la traducció 🙂 L'"step outside" el vaig entendre amb un "fot el camp" per segons el que explicava l'article de The Guardian, però és clar, calia afegir-hi la connotació aquesta de que Gordon Brown és un "gamberro", almenys més que Cameron. I l'"or else", doncs no ho tenia gaire clar! Ara m'he de tornar a posar amb l'anglès, a veure aquest estiu! :DHehehe, i bon acudit aquest del Nick Clegg, ja ho havia dit més amunt que sempre m'ha agradat aquest humor fi anglès. Moltíssimes gràcies de nou! 🙂

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s