diagonal.si/diagonal.no

[Servidora a la gran ciutat, per qüestions de gestió, que guaita un xiringuito de participació ciutadana inèdit a comarques. Colors llampants. S’acosta per la banda dreta una noia amb una carpeta i -ho deixo a la voluntat de l’atrezzista- un grapat de fulletons informatius, amb no sabem si la voluntat d’informar sobre la consulta, enquestar per a algun treball o el que sigui. Somriure per part de les dues.]

– Hola! Ets barcelonina?
– Sóc de Valls. Però visc a Barcelunya. Puc votar?
– No.
FI. Es tanca el teló.

Foto feta davant el Hard Rock de Barcelona i el senyor que fa ballar ninots de paper a plaça Catalunya el passat dimecres al migdia. És un dels 5 punts exteriors de consulta presencial sobre el futur de la Diagonal de l’Ajuntament de Barcelona. Atenció: l’escenari no correspon amb el guió, esdevingut en un altre punt de la ciutat.

10 Comments

 1. Quina falta de tacte per part d'aquesta noia que se't va acostar no? Com es nota quins eren els seus objectius, però els hi ha sortit el tret per la colata. De totes maneres, la diagonal ja està maca tal i com està no creus? Un petó Esther, i boc cap de setmana.

  M'agrada

 2. Nooooo, hahhahaa, jo no la critico a aquesta pobra noia, que ja feia bé la seva feina (jo he fet enquestes pel carrer i per telèfon i sempre intento tenir paciència, que sé que no és el millor del món), va tenir la mala sort de topar-se amb mi ben aviat al matí. La crítica és per Barcelona, que els de províncies li diem "Barcelunya" perquè en sentim més a parlar que no pas el nostre propi territori. PD. Si jo hagués de votar, votaria la C. Jo ja crec que la Diagonal està prou bé. Però vés que tampoc no els agradava l'eixample que va projectar Cerdà des de bon començament i ha resultat ser revolucionari -i un referent distitiu- per a la ciutat.Bon cap de setmana!

  M'agrada

 3. A la Diagonal li calen alguns canvis, però aquesta consulta és una farsa. El nostre patètic i ridícul alcalde ens ha fet gastar 4 milions d'euros en publicitat descarada a favor de dues opcions (amagant la C, que no surt ni a la pantalla de votació, surt "Cap de les dues"). Errors tècnics, suplantacions d'identitat, punts de votació no acreditats, l'alcalde mentint dient que havia pogut votar quan un impediment tècnic li ho havia impedit… un desastre! Estem fent un ridícul que es recordarà durant anys!

  M'agrada

 4. Esther, a mi em va passar quelcom semblant dimarts, cap a les 9 del vespre quan anava a agafar el tren per tornar a casa meva. I la conversa va ser força semblant a la teva. Es va acabar ràpid quan li vaig dir que era de Terrassa.Jo no tinc carnet de conduir, sóc un defensor convençut del transport públic i la bicicleta i aposto per les ciutats esdevinguin cada vegada més respectables amb els vianants. Es podria entendre, doncs, que defensava la opció A o B en la consulta de l'Ajuntament de Barcelona. Per ves per on es van fer les coses tan malament des d'un principi que vag optar per defensar la opció C. Un alcalde no pot actuar amb tanta prepotència. I no és una situació nova. És el problema que té governar des de fa 32 anys. A Hereu li ha faltat humilitat i responsabilitat. On s'ha vist que en època de crisi econòmica tan dura com la que estem vivim es gastin 3 milions d'euros en realitzar una consulta que tècnicament ha estat un nyap…No repetiré el que ja ha dit en Albert B. i R. perquè hi estic d'acord. A la Diagonal li calen reformes. Cal potenciar encara més el transport públic. Cal estudiar bé les diferents possibilitats. Segurament l'experiència em diu que un tramvia no és la opció més ràpida per anar de punta a punta del a diagonal. Agafo cada matí el TRAM en un trajecte força curt (3 parades) i el temps que triga és força gran. Per a la Diagonal hauríem de pensar en construir un túnel de tren que anés de punta a punta, tal i com ja ha dit el ministeri de Foment.en fi, la consulta ha estat el major error polític de Jordi Hereu, al que li queda molt poc temps com a alcalde. Trias alcalde? En menys d'un any ho veurem

  M'agrada

 5. Aquesta consulta ha estat un nyap brutal. Segur que a més d'un li han pujat els colors, però en fi, l'ajuntament i l'Hereu son així. No es pot demanar més. És molt fort que les consultes sobiranistes muntades amb molts pocs mitjans estiguin millor organitzades que aquesta…Que bo lo de Barcelunya, per Déu! 😀

  M'agrada

 6. Albert, bé, aquest matí en Cuní ja ha esbroncat l'alcalde Hereu per això d'haver fet servir una "mentida pietosa". No sé si aquesta consulta es podia haver solventat amb molts menys recursos econòmics i amb un primer sondeig -amb unes quantes trucades metropolitanes- entre la població de Barcelona, però bé, ja està fet.Ara bé, dubto que es recordi això durant anys, tot i les xifres d'escàndol: algú es recorda, a hores d'ara, de les Olimpíades d'Hereu? Elliot, no controlo gaire quant val una campanya publicitària d'aquesta magnitud, però fent números… Per exemple, els anglesos es queixaven que la de Cameron havia costat 500.000 lliures (a tot Regne Unit, no només a la city), al canvi 580.000 euros, i ja deien què era molt. Bé, de fet ha sigut efectiva perquè s'ha deixat sentir la veu dels barcelonins. Jo hi crec, de totes maneres, en la participació ciutadana, però com que no sóc experta no et sabria dir com s'hauria de fer. Error polític? La Vanguardia l'altre dia titulava "C, C de Castañazo" (juraria que era així). I s'ha salvat d'ocupar la foto de portada pel Barça.El dimecres vaig estar a Barcelona i vaig fer servir TOT el transport públic (només em va faltar l'autobús XD). Que de Valls a Barcelona es tardi una hora i tres quarts en un tren del tercer món, o del centre de Barcelona a Cerdanyola mitja hora més (mai no havia pujat en un ferrocarril de la Generalitat, amb mitja hora de retràs…) i el metro… A Madrid està tot net, arriba puntual i ràpid, me'n faig creus! I diuen, que amb les retallades que ha començat el govern central, Catalunya sortirà molt mal parada… no hi vull ni pensar, encara està per arribar la crisi de veritat. A veure si el ministeri de Foment no parla per parlar.Sobre participació ciutadana, et recomano l'article de X.Fähndrich al Singular Digital: Guanya la C, perd la PC. http://www.elsingulardigital.cat/cat/extesa-mobil.php?IDN=2010_05_51804Doommaster, crec que les consultes sobiranistes tenien el fonament en una fòrmula realista, eficaç i propera a la ciutadania, la de fer pinya. El client/consumidor/votant sap distingir de la impostació o quan li venen la moto d'alguna cosa més o menys autèntica i/o més o menys transparent.PD. Visc(a) Barcelunya!!! 😀

  M'agrada

 7. Hereu és un pocavergonya i un tirà, fa rodar el cap del seu subdit i ell no té pebrots d'oferir el seu al poble. Un nyap i estic segur que si Cerdà aixeques el cap, es tornaria a morir al veure tanta incompetencia junta. On estan ara els que al llarg de la setamana li han ballat l'aigua a l'Hereu defensant la seva opció A i B? Hereu dimissió i jaaaaaa…

  M'agrada

 8. Penso que la consulta popular de la diagonal ha estat un nyap majúscul. I no pels números. L'ajuntament té bons padrins, sobretot si els prometen tota una diagonal a reformar, segur no els ha importat pagar tot aquesta frivolitat. Ha estat una consulta excloent (Barcelunya no cal que voti, però la gran Barcelona, aquella que ha de creuar la ciutat per falta d'alternatives viàries, i la que s'articula al voltant de la capital si que hauria d'haver pogut), ha estat plena d'errors que han quedat pal·lesos i que no cal ni mencionar, la manca de credibilitat, el desordre infraestructural i sobretot, això és més creença personal, el major error és que moltes ciutats europees el model dels quals vol copiar Barcelona s'han hagut d'adaptar a un urbanisme tancat i sense accessos fent el que bonament han pogut, tot el contrari a la nostra envejable planificació de la que ara sembla que reneguem. Roma o Londres pagarien per tenir una ciutat com la nostra.

  M'agrada

 9. Anònim: "La ciudad ya tomará su decisión sobre el modelo de ciudad y sobre su alcalde. Hemos demostrado que somos gente que damos la cara y asumimos responsabilidades, por dolorosas que sean.", Hereu dixit a la Vanguardia d'avui diumenge (http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100523/53932935474/hereu-no-soy-debil-ni-mentiroso-diagonal-barcelona-jordi-hereu-assumpta-escarp-psc-icv-jordi-william.html). Valgui aquesta entrevista de justificació, que s'ha fet rogar. Tot i així, em sobta molt el "disbarat comunicatiu" tan a prop de les municipals de l'11…Bobbin, una Diagonal sencera a reformar és molta Diagonal. Que de l'ampla que és fa molt de respecte creuar-la. Ja m'imagino que no li deuen faltar padrins. I sí, potser sí que Barcelunya no ha de votar, i potser sí que els de l'àrea metropolitana ho hauríen d'haver fet. Però crec que els catalans (tots, eh!)sí que ens preocupem i volem tenir cura de la nostra Barcelona, que encara que no sigui el nostre poble, la volem que sigui líder, capdavantera, i no només en qüestions de turisme, de MBAs i d'edificis impossibles de senyors arquitectes amb renom, sinó que continuï sent alguna cosa més que la 3a marca de ciutat més forta d'Europa.Roma no l'he trepitjada mai (poc món he vist, ho reconec), Londres sí que és més caòtica. O Madrid, que jo crec que, poc o molt, sí que s'emmiralla en Barcelona. No haurem de renegar de la seva planificació (fins ara), no pas!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s