‘Soccer’ a la CBC


Ens feiem pas entre la xafogor extrema a aquesta banda del llac Ontario i el sorprenent entusiasme que desperta a la multicultural Toronto el mundial de Sud-Africa. Eren les dues del migdia, i una munio de francesos, arabs, espanyols, italians i algun llatinoamerica -i jo, natural de la Vilaniu de Narcis Oller, observant el panorama- caminavem rumb a qualsevol lloc a on el preu d’una cervesa no acabes amb el pressupost setmanal.

Anavem perdent efectius a mesura que alguns es feien un lloc als pubs -amb un sorprenent overbooking-, fins que ens vam topar amb els estudis de la CBS, la Canadian Broadcasting Corporation o la Societe Radio-Canada, com preferiu, a la St. John Street de Toronto, on vam poder seguir la retransmissio en viu de l’esdeveniment des del plato muntat per l’ocasio. Alemanys que es mossegaven les ungles, espanyols vestits amb l’anomenada ‘la roja’ i que celebraven cada oportunitat de gol, i d’altres, tafaners canadencs que s’unien a la festa de l’ole-ole-ole als bars potser per contagi dels nervis que suraven a l’ambient o per a simplement defugir la calor.
Els companys de classe espanyols al Canal 6, entrevistes a la radio i fotografies a la premsa local. El Flamingo Square i el carrer adjacent tallat per mig miler de seguidors de la seleccio espanyola, pel capbaix, -i molts amb la samarreta del Barca, per cert- que demostren que Toronto te mes a veure amb la torre de Babel que no pas amb el xarop d’auro. Amb un “joga bonito” tipicament brasileny descriu avui el Toronto Star el partit de la seleccio espanyola. Jo, a l’euforia, nomes hi afegeixo que mai no s’ha de cantar victoria abans de temps.
PD. Sento que el text no tingui accents, pero aquest teclat no dona per a mes.
PD2. Pocs ordinadors diponibles i poc temps per escriure, pero intentare anar actualitzant.

5 Comments

  1. És d'agrair que fins i tot a l'estranger trobis temps i mitjans per escriure algun article :-DQue vagi bé l'aventura canadenca i no et preocupes per la manca d'accents que és completament comprensible.Petons

    M'agrada

  2. Molt interessant l'article de Sid Lowe, m'agrada molt el titular "Basque, Catalan players indispensable for Spain". M'ha sorprès l'interès que ha aixecat el partit a Toronto i la quantitat de gent que dius que hi havia. Hi ha molta comunitat llatina o espanyols residint a Toronto? Com et va tot per allí, espero que bé, i que continuïs informant-nos com tu saps fer. Per cert, una feina pel diumenge, hauries de mirar si la premsa local o nacional i diu alguna cosa de la manifestació del dissabte a Barcelona contra la sentència del Constitucional sobre l’Estatut.

    M'agrada

  3. Lonlilon, la veritat que molt poquet temps, pero en les estones d'anar amb l'"streetcar" (el tramvia) i de no dormir pel jet lag, doncs escric alguna cosa, que no em costa res. A mes, que aixo ho tinc molt mort ultimament XDMoltes gracies per comentar!!! Petons :)Anonim, aqui hi ha molta consciencia sobre el que representa Catalunya i el Pais Basc. Ells tenen, pero, com a referencia el Quebec, i si, Puyol i Guardiola el tenen aqui com a un deu, fins i tot gent de South Arabia m'ha parlat de David Villa i de 'missi'. Pel que sembla, a Toronto hi ha una gran comunitat llatina. Espanyols de l'Estat espanyol hi havia, a mes dels estudiants (tots amb la beca del Ministeri, que poc serveix per parlar angles), una cinquantena celebrant-ho, a part dels llatins que s'apuntaven al carro i la gran simpatia que desperta el Barca a Canada (si, si, molts vestits de blaugranes, cap del Reial Madrid, eh!!!! CR9 no els fa el pes). Doncs si, dilluns tocara fer la repassada a la premsa, jo crec que si que en parlaran. Merci!!!! :DOscar, "hasta la medula", hehehe, fent croniquetes XD Tot i aixi, els seguidors de la Roja, ja et dic jo, que encara ho porten mes dins que la medula. Mai havia vist tanta passio junta i em va sobtar moltissim… Moltissimes gracies per passar per aqui!!!!

    M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s