Lady Vaga

“Bon dia a tothom!” -missatge al mur de Facebook d’Els Matins de TV3, entonació amb veu engolada de’n Cuní, si us plau- “avui us preguntem: us sumareu a la vaga general?” (Sí, 67,26%; No, 32,74%). A la Vanguardia, “¿está dispuesto a participar de la huelga general?” (Sí, 31%; No, 68%). O a El Punt/Avui (o a Avui/El Punt, a gust del lector), “fareu vaga el 29-S?” (No, 64,1%; Sí, 21,9%; Encara no ho he decidit, 9,1%; És probable, 4,9%). He dubtat en mostrar les dades de l’enquesta de forocoches.com, però m’ha semblat més ortodox (i socialment acceptable avui) fer-vos-en cinc cèntims de les de La Noria, de Telecinco: “¿secundarás la huelga general?” (Sí, 27,35%; No, 72,65%). Falta l’enquesta del CIS de setembre, però ni rastre avui dia 26.

Alguna conclusió? (No, no busqueu relació entre la vinyeta, de L’actu en patates, de Le Monde, amb el text de dalt. Simplement era per posar color a un apunt gris, com els “pre-parados” de El País).

La pregunta sobre la vaga general és sempre la mateixa -com la tralla acústica de base que serveix a tot precuinat comercial pop que es preui-, omnipresent en el nostre espai/temps -és directament proporcional el nombre de vegades en què hom se li ha preguntat sobre la seva voluntat de ser vaguista o esquirol el 29-S a la de repeticions d’Alejandro a les nostres ones hertzines?-, i interioritzada i interpretada segons la situació laboral i/o oïda musical del consumidor. El conjunt desafinarà, com a la dutxa, per la falta d’acords i d’entensa, o tindrà certa harmonia i acabarà passant a la història de la música (o de les vagues generals)? De totes totes, el que és ben cert és que d’aquesta Senyora Vaga no ens en lliurarem, tingui més o menys seguidors.

PD. Dimecres intentarem fer balanç de la vaga. És interessant, si més no, des del punt de vista de la comunicació: molts mitjans s’han pujat al carro. Funcionarà això del periodisme ciutadà a Internet?

3 Comments

  1. Aquesta és una prova del fracàs de l'actual govern socialista a Espanya i a Catalunya. La incompetència del "ministre dels 4 milions d'aturats", i de la consellera "de les ulleres de pasta", no tenen pèrdua. Tot i això, el govern treu pit i ven a acord històric els mínims pactats amb els sindicats, segurament a canvi de no perdre privilegis i així poder acabar de pagar les noves seus. Quina vergonya de sindicats, UGT i CCOO han demostrat que no estan a l'alçada de les circumstàncies i que s'han agenollat als peus del govern que els ha omplert de subvencions aquests darrers 8 anys. Espanya no va bé i Catalunya pitjor. S'intueixen aires de canvi, aquí i allí, i tant de bo aquests arribin com una bona mestralada i netegin totes i cadascuna de les estances del Palau de la Generalitat i de la Moncloa. El racòmetre d'avui diu que el 82% de la gent no vol un altre govern tripartit i que vol un canvi, tant de bo es materialitzi la veu del poble ja que "Catalunya necessita mas…"PD: Per cert et falta el resultat de la pregunta del racòmetre, a la pregunta: Vostè creu que secundarà l'aturada general del 29S? 54.5%(No), 37.5% (Si) i 8.1% (ns/nc). Enquesta feta sobre la mostra del 51.4% dels enquestats que són treballadors en actiu de l'enquesta del racòmetre.Salutacions i molta sort que t'ho mereixes.

    M'agrada

  2. Anònim, jo crec que la Mar Serna porta les ulleres amb molt d'estil (ara semblo els del Frankfurter, que li diuen a la vicepresidenta Maria Teresa Fernández "de la Vogue"), les blanques sobretot. Tot i així, no només es tracta de que et quedin bé les ulleres, sinó de tenir una mica de clarividència i vista (mmh, ZP assegura tenir-la, ja veurem). Ara bé, no hem d'oblidar que la crisi laboral i econòmica ha arribat des d'Europa i dels Estats Units, no és exclusivament culpa dels executius -central i català- actuals, i la gestió del risc que això comporta no deu ser fàcil… El change d'Obama, canvis que s'oloren a la Itàlia de Berlusconi, canvi dels laboristes als tories a Regne Unit… aquesta és la tendència.Francesc Marc-Álvaro, ahir a la Vanguardia, recollia les paraules de Jordi Basté amb les que no puc estar-hi més d'acord, en referència a la vaga: "la gent està més preocupada que cabrejada". I sí, em faltava les dades del "racòmetre"! Gràcies!Moltes mercès per opinar…!!!! :DMiquel, no sé jo si a l'Estat espanyol funcionaria una vaga a la japonesa. No estem fets d'aquesta pasta. Fins i tot, avui llegia que els xinesos a Catalunya s'afegiran a la vaga…!!!

    M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s