L’ou de Pasqua que rodola a la Casa Blanca

Si ja trobem prou especial la nostra tradició de regalar al fillol o a la fillola una Mona per a celebrar el Dilluns de Pasqua, al núm. 1600 de la Pennsylvania Avenue a Washington, la Sasha i la Malia Obama sí que la faran grossa avui. De fet, han invitat als infants de menys de 12 anys de cinquanta estats del seu país a buscar i fer rodolar ous de Pasqua al jardí de la seva Casa Blanca
El White House Easter Egg Roll és tot un esdeveniment familiar als Estats Units, que data de 1878, quan el barbut president Rutherford Hayes i la Primera Dama van recuperar-ho d’una tradició d’Easter Monday de principis del segle XIX ja que uns nens els van comentar que el jardí de la Casa Blanca era ideal per a que rodolessin els seus ous pintats. Roosevelt va tornar a perdre el costum -ja tenien prou feina amb la Segona Guerra Mundial- i la senyora Eisenhower va tornar a organitzar l’esdeveniment nacional que avui 25 d’abril aplegarà 30.000 persones a Washington DC
Però no tothom pot plantar-se gratuïtament el Dilluns de Pasqua a la gespa de la Casa Blanca i que el president dels Estats Units et llegeixi un conte o conèixer en persona al Conill de Pasqua -l’any passat li va tocar disfressar-se al director d’operacions del despatx oval: les famílies han de sol·licitar entrar en un sorteig, la Egg Lottery. La recompensa? Trobar un dels 14.500 ous bullits i tenyits escampats pels parterres de la White House. I, amb sort, autografiat, en una altra tradició que va començar Ronald Reagan. 
Us imagineu fent rodolar ous de Pasqua pel parc de la Ciutadella? Mentre això no passi, tots nosaltres segur que gaudirem avui d’una de les 660.000 mones que han preparat els pastissers de Catalunya.

5 Comments

 1. No en tenia ni idea! D'altra banda sempre podem convidar l'Obama al parc de la ciutadella aviam si buscant ous de pascua soluciona alguna cosa, fa aquests grans canvis que va prometre i pels quals li varen donar el premi nobel…un abraç!

  M'agrada

 2. Jo tampoc no ho n'havia sentit a parlar. Suposo que les notícies tenen coses més rellevants a explicar que els ous de l'Obama rodolant per la Casa Blanca. Els ous de Pascua, clar.

  M'agrada

 3. Noctas, a Obama li agrada molt Barcelona, segons tinc entès… Cert que li van donar el Premi Nobel, algú li hauria de recordar! Saludus crack! :)Miquel, suposo que als Estats Units tenen prou feina ara mateix amb el dèficit, les wiki-filtracions i la Playstation que no funciona (i la presa de les dades personals). Em va fer gràcia la notícia, molt irònic en els temps que corren anar a buscar ous… Era dilluns de Pasqua i calia alguna cosa amable també! Merci per passar per aquí!

  M'agrada

 4. La memòria ja ho fa aquestes coses. Llegint el teu apunt he recordat aquella mena de cursa tan bèstia en la que, muntanya avall, un grapat de gent corre rere una formatge que rodola.La nostra mona sembla, a priori, menys perillosa. 🙂

  M'agrada

 5. Òscar, sí, hehehe… ja em ve al cap una imatge publicitària semblant. La nostra mona perillosa no és, però sí per l'operació bikini, junt amb bunyols i altres delicatessen… 😉

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s