20.11.2011

Els qui no renegaven del plugim que ha esquitxat l’últim divendres de vacances d’anguniosa xafogor, miraven amb delit el calendari de taula al costat dret del cactus amb la certesa que avui és el dia en què toquen el dos de l’oficina, mentre l’Ana Rosa i una generosa part de la societat espanyola passava les hores fent xerrameca sobre la Rosa Benito a la gala final de “Supervivientes”, esperada des de setmanes enrere i amb àmplia cobertura informativa a primera hora a tots els mitjans de comunicació. En fi.

Tothom pendent del divendres, les 15 hores d’avui i el tret de sortida oficial de l’operació sortida, de la inminent arribada de l’agost, de la sisena setmana crucial per al fitxatge de Cesc Fàbregas. Però, segons el president Zapatero, avui també ha “arribat el moment d’anunciar un calendari per a les properes eleccions generals”, que convoca pel proper 20 de novembre.  Avui? Ara? En aquest moment? El 9 de juliol el PSOE proclamava Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat d’aquest partit i era qüestió d’hores, dies, setmanes aquest anunci en la campanya contínua en què vivim i que la ciutadania (també) evadia en la darrera jornada laborable del juliol.

Com a aperitiu estiuenc d’un costerut setembre, i perquè ara per ara ja hem tastat a Mariano Rajoy, proposo un primer apunt de campanya d’eleccions. El PSOE passa de presentar un candidat de pal sec a un candidat amb sarifa. M’explico, pels no iniciats en les arts gràfiques. De la simplicitat de la tipografia de “ZP” (vegeu el detall del web http://www.zapateropresidente.com de 2004; ah, la gran hemeroteca que és Internet…!) als remats de la imatge gràfica de Rubalcaba.net. Les lletres amb sarifa, com la Times New Roman, donen més formalitat a un text, el fa més clàssic, front a la modernitat de l’Arial o l’Helvetica. No obstant, es mantè el fons blanc amb uns tocs de vermell en la presentació. Amb aquesta candidatura -i les que falten per arribar- estem davant de grans canvis al govern? Esperarem els propers moviments al calendari.

2 Comments

  1. 'Les lletres amb sarifa, com la Times New Roman, donen més formalitat a un text, el fa més clàssic, front a la modernitat de l'Arial o l'Helvetica.'No me sorprende nada; dado que Rubalcaba participa en el gobierno desde la de Felipe Gonzalez, nunca puede decir con credibilidad que RC es el candidato de la modernidad. Es un candidato de competencia, frente al candidato Rajoy, que igualmente no es un símbolo de la modernidad. A pesar del hecho que personalmente me gusta Rubalcaba, creo que ZP hizo tanto daño al PSOE (politicamente) que 'Presidente Rajoy' es inevitable. Que pena!*Jo no poc escriure en català.

    M'agrada

  2. Hadleigh, estoy de acuerdo contigo. Tal como nos están presentando en la pre-pre-pre-campaña a Rubalcaba, no es el candidato de la modernidad, pero en cambio, le atribuyen el rigor, la seriedad, la practicidad… (por las letras y el discurso). Son características que comparte con Mariano Rajoy del Partido Popular como candidato, y ahora deben de estar trabajando en su imagen. De hecho, Rubalcaba cumplió antes de ayer (el día antes del anuncio de Zapatero) 60 años y su trayectoria política (fue ministro, portavoz del gobierno, hoy vicepresidente) ha hecho que sea una figura conocida por los españoles, tiene gran presencia en los medios de comunicación. En 2004 Zapatero sólo tenía 44 años, unos ojos verdosos y unas grandes cejas ^^, y era un político desconocido por la mayoría. Al PSOE, como dices, le tocaba mover ficha con un candidato de competencia. Según las encuestas, Mariano Rajoy sería el nuevo presidente hoy por hoy, la crisis ha desgastado los partidos en el gobierno en todo el mundo. ¡Aunque aquí puede pasar cualquier cosa…! Muchas gracias por pasar por aquí y comentar. Y en el idioma que quieras. You're welcome! 😀

    M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s