Generació (esma)perduda

Com a part de la “generació amb esma” que fa cua a la concorreguda Oficina de Treball, he anat recollint diverses dades d’aquí i d’allà que he cregut interessants, i n’ha resultat aquesta infografia de la situació de la “generació perduda” a Catalunya. Se’n parla molt d’aquesta desocupació juvenil, però no se’n fa una radiografia complerta i el tema sempre queda esbiaixat. Altres dades, històries i aportacions sobre la qüestió són molt més que benvingudes 🙂

PD. La infografia està penjada en Scribd, perquè Blogger és bastant limitat i Flickr no em deixa allotjar-hi una imatge amb una alçada superior a 1000 px. Si no funciona, feu-m’ho saber, o cliqueu aquí per a veure-la directament.

4 Comments

  1. Enhorabuena por la infografía, Esther. Está guapísima. ¿Cómo la has hecho?También seguro que ha tenido un trabajazo recolectar tantos datos. Son muy interesantes, y hay algunos que me han sorprendido, como que en España el porcentaje de jóvenes que se deciden por emprender sea del 54%, incluso más que la media europea. Pensaba que eran muchos menos.

    M'agrada

  2. Aniol, moltes gràcies per les crítiques, t'ho agraeixo un munt! 🙂 El blau marí no queda del tot bé pel format photoshop, passat per jpg reduït per a web i després a PDF i a l'Scribd (perquè pesava 20 MB i no es carregava ni a la de tres)… però ja fa el fet, oi? merciii…! :)Fermín, ho volia fer entenedor, si has trobat que ho era, missió complerta!!! Gràcies :DJesu, ¡muchas gracias por pasar por aquí! Lo que es la infografía la he hecho con Photoshop, aunque supongo que los profesionales lo harán InDesign o Freehand, pero me cogió el ramalazo y lo hice con el primer programa que pillé. El gráfico de barras lo he hecho con este programa online: http://charts.hohli.com/. Los datos los he ido recogiendo sobre la marcha, en las últimas semanas, de lo que iba viendo en la tele o lo que me caía en las manos. En Informe Semanal de La 1 del sábado pasado también ofrecieron un reportaje sobre el tema. Quise acabar con lo de los jóvenes emprendedores (¡no está nada mal el dato, a mi también me sorprendió!), aunque también es verdad que en la misma encuesta a los jóvenes europeos realizada por la Comisión Europea se apunta que las trabas burocráticas y otros problemas también nos frenan a muchos (que no son pocas). Por si te interesa, te dejo el enlace: http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_319b_en.pdf (página 57). Lo dicho, ¡muchas gracias! 🙂

    M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s