Uncategorized
Comments 4

Generació (esma)perduda

Com a part de la “generació amb esma” que fa cua a la concorreguda Oficina de Treball, he anat recollint diverses dades d’aquí i d’allà que he cregut interessants, i n’ha resultat aquesta infografia de la situació de la “generació perduda” a Catalunya. Se’n parla molt d’aquesta desocupació juvenil, però no se’n fa una radiografia complerta i el tema sempre queda esbiaixat. Altres dades, històries i aportacions sobre la qüestió són molt més que benvingudes 🙂

PD. La infografia està penjada en Scribd, perquè Blogger és bastant limitat i Flickr no em deixa allotjar-hi una imatge amb una alçada superior a 1000 px. Si no funciona, feu-m’ho saber, o cliqueu aquí per a veure-la directament.

This entry was posted in: Uncategorized

by

1987, Valls (l'Alt Camp). Ara per ara a Barcelona. Potser va ser l'olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d'anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d'alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d'hora, em va agafar la dèria de ser periodista. Tinc 27 anys, sóc llicenciada en Periodisme i màster d'Estudis Avançats en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on.

4 Comments

  1. Genial la infografia. Potser els colors a vegades se solapen i alguns textos no es veuen bé, però la resta està força bé.

    M'agrada

  2. Enhorabuena por la infografía, Esther. Está guapísima. ¿Cómo la has hecho?También seguro que ha tenido un trabajazo recolectar tantos datos. Son muy interesantes, y hay algunos que me han sorprendido, como que en España el porcentaje de jóvenes que se deciden por emprender sea del 54%, incluso más que la media europea. Pensaba que eran muchos menos.

    M'agrada

  3. Aniol, moltes gràcies per les crítiques, t'ho agraeixo un munt! 🙂 El blau marí no queda del tot bé pel format photoshop, passat per jpg reduït per a web i després a PDF i a l'Scribd (perquè pesava 20 MB i no es carregava ni a la de tres)… però ja fa el fet, oi? merciii…! :)Fermín, ho volia fer entenedor, si has trobat que ho era, missió complerta!!! Gràcies :DJesu, ¡muchas gracias por pasar por aquí! Lo que es la infografía la he hecho con Photoshop, aunque supongo que los profesionales lo harán InDesign o Freehand, pero me cogió el ramalazo y lo hice con el primer programa que pillé. El gráfico de barras lo he hecho con este programa online: http://charts.hohli.com/. Los datos los he ido recogiendo sobre la marcha, en las últimas semanas, de lo que iba viendo en la tele o lo que me caía en las manos. En Informe Semanal de La 1 del sábado pasado también ofrecieron un reportaje sobre el tema. Quise acabar con lo de los jóvenes emprendedores (¡no está nada mal el dato, a mi también me sorprendió!), aunque también es verdad que en la misma encuesta a los jóvenes europeos realizada por la Comisión Europea se apunta que las trabas burocráticas y otros problemas también nos frenan a muchos (que no son pocas). Por si te interesa, te dejo el enlace: http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_319b_en.pdf (página 57). Lo dicho, ¡muchas gracias! 🙂

    M'agrada

Ja que estàs aquí, deixa'm un comentari! :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s