Cinc anys després, estrenem www.pedrafoguera.cat

Ja tocava. 

Avui, en aquest bloc, estem d’enhorabona. Inaugurem el domini www.pedrafoguera.cat, amb les tentines del primer dia, amb 25 euros menys a la butxaca després d’aquesta primera transacció amb l’ICANN, però amb l’experiència, les crítiques constructives i els consells de tots els que han passat per aquí en els primers cinc anys d’aquest quadern de bitàcola periodístic. Gràcies! 🙂

Fa quatre anys, vaig escriure, i ho subscric al 2011:

Els blocs no es poden crear i deixar escampats pel ciberespai, a la seva sort, oblidats i plens de teranyines en algun disc dur de l’altra punta del globus terraqui. Doncs no, senyors, els blocs han de ser com el propi fill, cal atendre les seves necessitats, fer-los créixer amb reflexions interessants i estar-ne pendents, sense tallar-li les ales (a la llibertat d’expressió), ja que són ben útils. Aquest petit lloc no pretén ni aglomeracions de blocaires ni megabytes inútilment malgastats.

Avui, amb 140 caràcters a Twitter  la societat global gosa desfogar-se. De l’encís del Yes, we can!, amb un Tea Party a la defensa, al Nadal rata, a la tragèdia grega, a la generació (esma)perduda, i a la crisi dels cinquanta d’Obama i Zapatero. Hem saltat de campanya electoral en campanya electoral, de la Diagonal Sí, a la Diagonal No, de les olimpíades de Pequín 2008 a les cada vegada més properes de Londres 2012. Hem acomiadat a Michael Jackson, la televisió analògica, les bosses de plàstic al súper, ens hem cobert de cendra pel Eyjafjallajökull i hem tafanejat la blackberry de Saurala banyera de Pere el Gran, i també ens hem plantat al congrés dels Diputats de Madrid i al Casal Català de Toronto. I hem après del periodisme amb la Mònica Terribas, l’Antoni Bassas, en Cuní o la Rosa Maria Calaf. Que la nostra és la tragèdia dels mitjans.

Com hem canviat en mitja dècada… Però el leitmotiv no: seguirem informant! 

 Capçalera del bloc el 2007

Capçalera del bloc el 2009
Capçalera del bloc el 2011

10 Comments

 1. Enhorabona Esther! Felicitats pels més de cinc anys de blog i felicitats pel nou domini. El 2016 espero que encara segueixis llançant pedres des de Valls! De moment, però, seguiré llegint les teves notícies i cròniques!

  M'agrada

 2. Esther,Ara, per amortitzar els 25 euros, hauràs de publicar una mica més que abans, especialment una mica més que aquests períodes "mandrosos" que tens de tant en tant. Sigui com sigui t’aniré seguint, sempre expliques coses interessants.

  M'agrada

 3. Laia, esperem que al 2016 (queda molt! escriurem en iPad… o en… qui sap…) llancem pedres des de Valls, o des d'on toqui. Gràcies per passar per aquí!Òscar, moltes moltes mercès!! Jo mai no em perdo el Lost Art Secret, ja ho saps :)Miquel, hi pensava en això d'amortitzar els 25 euros i per aquesta raó no m'havia llançat mai a fer-me amb un domini. Ara bé, si aquest any hi ha hagut menys activitat, és perquè la tesina que he escrit en aquests darrers mesos i el treball m'han tingut ocupada tota la matèria gris… Algun dia ho hauré d'explicar. Els amortitzarem aquests diners, que m'ho he dit a mi mateixa! Salutacions!

  M'agrada

 4. Felicitats per aquesta mitja dècada i pel puntcat. Un "punt" més de qualitat pel teu bloc. (xD) Jo ja et llegeixo amb Android. No crec que quedi gaire per a que escriguis amb una tauleta d'aquestes. Petons!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s