#els12de2012: La cursa cap a l’Élysée (12)

“Per a bé o per a mal, encara us queden set anys i mig amb mi!”, va etzibar Nicolas Sarkozy, encantat d’haver-se conegut i amb la justa mesura de posat de líder, el juny de 2009. Segur que també amb les sabates amb alces que duu per semblar un xic més alt. Avui el President de la República Francesa crema els cartutxos del seu primer quinquennat -la legislatura francesa és de cinc anys- en un mà a mà europeu amb Angela Merkel en plena pre-campanya francesa marcada per la incertesa de la seva reelecció.

De fet, si l’actual president se n’ensurt i porta a bon port aquesta Europa que va a la deriva i fa aigües, s’haurà ben guanyades les Présidentielles, les eleccions generals franceses del 22 d’abril i el 6 de maig de l’any vinent. No obstant, en aquesta cursa cap al Palais de l’Élysée el candidat del Parti Socialiste (PS), François Hollande -un dels noms propis de 2012-, li trepitja els talons, mai més ben dit, i per tres punts supera a Nicolas Sarkozy (30% i 26% d’intenció de vot, respectivament) en el sondeig més recent. Uns percentatges que apunten que França també es puja al carro del bipartidisme. 

Així, doncs, la gestió de crisi de l’euro i de la Unió Europea és tota una juguesca arriscada per part de Sarkozy en la que s’hi juga continuar essent el cap de l’Estat francès. I el PS que l’acusa de refiar-se’n massa de la crupier Merkel… Faites vos jeux, rien ne va plus! Facin les seves apostes!

foto: The New Yorker

*****
Aquest 2011 hem après a valorar -amb propietat, ep!- les fluctuacions de les primes de risc i hem vist dansar a la Duquesa d’Alba  a tota la premsa internacional en motiu de les seves terceres núpcies. Però, passem pàgina i mirem ja cap endavant: per això, en aquest bloc ens avancem al 2012 amb la llista “els 12 de 2012”. Cada dos dies -i fins a final d’any-, la voluntat és fer un repàs d’allò que serà notícia ben aviat. El periodisme d’avui s’hauria d’anticipar als fets 🙂

3 Comments

  1. Benvolguda, estarem atents a aquesta sèrie d'entrades que aniràs publicant sobre els protagonistes del 2012. Jo crec que a Espanya el protagonista número 1 continuarà sent l'atur, malauradament, que seguirà a l'alça. No tinc tant clar en el cas francès que Sarkozy tingui el camí tan fàcil cap a la reelecció. De fet porta un desgast polític monumental des de fa ja temps i els socialistes apunten fort. Aaaa i si s'acaba destapant el complot (organitzat pel propi Sarko) contra DSK, això seria el seu certificat de defunció. Veurem com acaba tot plegat.

    M'agrada

  2. Doommaster, crec que no s'ho creu ni ell, a hores d'ara, que salvarà Europa… Abraçades :)Elliot, gràcies! Ara continuaré amb el número 11 🙂 Bé, ja ho veus a l'apunt, François Hollande li porta cert avantatge a Sarkozy i, sí, si no li surt bé l'aliança amb Merkel, ja es pot anar oblidant de l'Élysée. Això promet molt de marro a França…, que va triar a Sarkozy amb gairebé un 90% de participació a les eleccions de 2007. Això de la conspiració política de Sarko contra Kahn ja són paraules majors, però ell no ho ha desmentit, oi…? No ho sé pas! :)Jo vull pensar que l'atur ha sigut el gran protagonista del 2011, i no pas el del 2012. Ara mateix, no hi confio gaire en els gestors polítics, però sí en les persones. Esforç? Dues tasses d'esforç al 2012. Però se sortirà endavant. Merci per passar per aquí 🙂

    M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s