Es necessiten clients

“Urgent! Es necessiten clients. No és imprescindible experiència. Només bona voluntat de compra. Oferim: bons preus, bon servei, la nostra gratitud per la vostra ajuda”. Aquest és el missatge que esquitxa els vidres de l’aparador del que crec que es tracta d’un dels establiments amb major superfície comercial de la ciutat de Valls. De fet, aquest prec ressona al cap de botiguers i petits comerciants d’arreu de Catalunya, tot i que no el verbalitzin ni el plasmin en un cartell. En tot cas, queda en un sospir. Ai.

Segons la darrera enquesta del clima comercial urbà, elaborada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, evoluciona negativament l’opinió dels comerciants sobre la marxa dels seus negocis: el 60,2% dels propietaris dels establiments afirma que la situació és pitjor que la del passat any. Pel que fa a les perspectives de futur, els botiguers catalans creuen que la xifra de vendes es reduirà tot i que els marges comercials continuaran estables. A més, un de cada sis comerços a Catalunya ha reduït el nombre de personal. Van maldades, sobretot, a les botigues de roba, sabates, complements, d’electrodomèstics i de mobles. El gegant suec mig buit -mig ple pels optimistes- un dissabte? No en tingueu pas cap dubte.

Tot i que són molts els necessitats de clients, n’hi ha d’altres que necessiten líquid per consumir. Si més no, ambdós casos acostumen a presentar-se a la vegada. Hipoteques ajustades, sous ajustats i factures de l’electricitat ajustades a l’alça fan que ens haguem tornat uns clients justets (segons l’Idescat). 

6 Comments

 1. Van maldades als comerços… de mentres els nostres ajuntaments es dediquen a promocionar a les grans superfícies i no a ajudar als petits, que son els que ho estan passant pitjor… :S

  M'agrada

 2. En aquest sentit, Doommaster, tens raó. Posem un exemple: Sant Jordi. En lloc de comprar el llibre al llibreter del barri o del poble, tendim a anar a la gran superfície de torn… en aquest sentit, una sola compra ajuda molt a aquests petits comerciants. Ho estan passant malament, sí senyor. Ser autònom no és gens fàcil, i molt menys si s'ha de gestionar un negoci del què depenen treballadors i famílies.Merci per passar per aquí 😉

  M'agrada

 3. T'he concedit el premi Liebster! Ja sé que no ets nova en aquest món, però te'l mereixes. Espero que et faci il·lusió! Ara, però, tens feina: escollir cinc blocs i atorgar-los el premi!Un petó!

  M'agrada

 4. Hola Laies!Moltes gràcies per passar per aquí!! :)Laia Martínez, ja coneixia la teva faceta de joietes ;)Laia Díaz, hehe, moltes gràcies!!! 🙂 No sé si me'l mereixo jo, porto una temporada fent molta feina i em queda poquet temps pel bloc! Això de l'organització de casaments és tot un món, fa poc en vaig viure un d'aprop! 🙂 Merci de nou! Petons!!!

  M'agrada

 5. Hola Laies!Moltes gràcies per passar per aquí!! :)Laia Martínez, ja coneixia la teva faceta de joietes ;)Laia Díaz, hehe, moltes gràcies!!! 🙂 No sé si me'l mereixo jo, porto una temporada fent molta feina i em queda poquet temps pel bloc! Això de l'organització de casaments és tot un món, fa poc en vaig viure un d'aprop! 🙂 Merci de nou! Petons!!!

  M'agrada

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s