Valls i la Xina fan pinya amb el fet casteller

Fotografia de Pere Toda (Visita Valls / Aj. Valls)

Dues colles castelleres rosades separades per 9.885 km. Una, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a Catalunya i amb més de 200 anys d’història, i l’altra, els Xiquets de Hangzhou, a la Xina, amb una trajectòria de dos anys. Des d’aquesta setmana fins al 8 d’octubre, la que és la primera colla castellera nascuda a l’Àsia ha aterrat al quilòmetre zero dels castells, Valls, per gaudir d’un intercanvi cultural i viatjar per Catalunya.

En total, la comitiva xinesa la formen 166 persones, liderats per Qian Anhua, el propietari de la colònia tèxtil Antex Fashion i un enamorat de les tradicions catalanes. Fa un parell d’anys, l’empresari va proposar als treballadors de la colònia els castells com una activitat de grup pels seus valors -força, equilibri, valor i seny-. Per a aquesta comesa, un membre de la Colla Vella va viatjar a Hangzhou, ciutat de més de sis milions de persones, a 300 km de Xangai, per formar-los i introduir-los en el fet casteller. El primer 3 de 9 amb folre d’una colla catalana a Àsia (ho explicava l’Anna Maronda al seu bloc), el de la Colla Vella a l’Expo 2010 de Xangai, culminava l’agermanament.

Els Xiquets de Hangzhou, apadrinats per la Colla Vella, han arribat a la ciutat de Valls en un viatge que ha estat una iniciativa de l’empresa on treballen. Enxanetes, aixecadors i castellers tenen molta il·lusió per conèixer més sobre el bressol del fet casteller, patrimoni immaterial de la humanitat. Fins i tot han tingut oportunitat de conèixer la Mulassa de Valls, i visitaran el Camp Nou, el monestir de Santes Creus i la Generalitat. A més, els empresaris que els acompanyen estan estudiant noves oportunitats de negoci a l’Alt Camp i al territori català.

Podreu veure en acció els castellers xinesos, col·laborant amb la Colla Vella, al Concurs de Castells a la Tarraco Arena (l’espectacle casteller més gran del món!) que se celebrarà el diumenge 7 d’octubre a Tarragona.

* * * *
Us deixo l’enllaç a l’excel·lent reportatge fotogràfic de l’actuació dels Xiquets de Hangzhou a Salou (Tarragonès) de Rafael López-Monné al Descobrir Catalunya, i la galeria de Flickr de #VisitaValls.

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s