Sobre el llibre ‘L’univers casteller, avui’ i el periodisme casteller

Foto: Pere Toda / Ajuntament de Valls

Aprofitant l’avinentesa de la diada de Santa Úrsula, el passat cap de setmana es va celebrar el II Simposi Casteller a Valls. La primera edició, en el marc de les Festes Decennals de 2011, va girar al voltant de la internacionalització dels castells, la mirada dels mitjans de comunicació i l’evolució del fet casteller. De les comunicacions i les ponències, n’ha nascut un volum de 400 pàgines, editat per Cossetània Edicions, L’univers casteller, avui

És la primera vegada que un article meu es publica en un llibre, per això em fa il·lusió explicar-vos-ho. En concret, hi trobareu el treball acadèmic “El periodisme especialitzat en castells a la premsa escrita generalista catalana i estatal” (podeu consultar el PDF aquí). Es tracta d’un estudi de cas del tractament dels principals diaris catalans i estatals sobre la proclamació dels castells com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO (vegeu l’apunt d’aquest bloc de novembre de 2010) que vaig fer per una assignatura del  Màster oficial en Estudis Avançats en Comunicació Social de la Universitat Pompeu Fabra el curs passat. Espero que us resulti interessant i tots els comentaris seran molt benvinguts!

PD. La fotografia és la d’una galeta castellera de l’empresa DeCookies, d’unes joves emprenedores del Penedès, presentades durant el Fòrum Casteller de Valls. Molt xula! 🙂

1 comentari

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s