Sobre mi

PHOTO-2019-12-15-11-31-37

Sóc l’Esther del Campo i vaig néixer a Tarragona, tot i que sempre he viscut a Valls (l’Alt Camp) i fa uns anys vaig aterrar a Barcelona. Potser va ser l’olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d’anar a comprar el diari i vaig començar a pensar que la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d’hora, em va agafar la dèria de ser periodista.

Finalment, em vaig llicenciar en Periodisme per la Universitat Rovira i Virgili, però vaig fer els tres primers cursos de la llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques. A més, també sóc màster universitari d’Estudis Avançats en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra. Vaig treballar una tesina al 2011 sobre Twitter com a font periodística i algun dia em decidiré a continuar amb el doctorat. També he fet el postgrau en Continguts Social Media de la Universitat de Barcelona.

Als 18 anys, durant el primer any de la carrera, vaig començar a treballar com a periodista els caps de setmana i festius al setmanari El Pati i El Punt Camp de Tarragona. Durant 5 anys vaig formar-me i treballar en mitjans de comunicació d’àmbit local, català i estatal: des de la ràdio (Punto Radio, Tarragona Ràdio), premsa escrita (Diari de Tarragona) i TV (Telenotícies Comarques a la delegació de Tarragona de TV3). He viscut el salt del paper a Internet de grans mitjans: vaig obrir el primer compte de Twitter d’Expansión Catalunya i vaig deixar d’escriure a la pàgina 101 del Teletexto de Telecinco per a actualitzar la seva web d’Informatius durant els caps de setmana de l’any 2009, quan estudiava en una universitat a Madrid amb una beca Séneca.

Ara fa tot just una dècada que em dedico a la comunicació corporativa i en fa 14 que tinc aquest bloc en algun servidor perdut de vés a saber on. He passat per consultoria, he treballat a dues de les grans agències de comunicació i relacions públiques a nivell estatal (Tinkle, Atrevia) gestionant projectes per a startups i per a empreses i institucions rellevants. Ara mateix sóc responsable de comunicació en una fundació amb seu a Barcelona i m’il·lusiona poder aportar sobre innovació, creativitat i comunicació a l’àmbit social.